Новак може да падне на 277. место ATP листе

ПАУЗИРАЋЕ НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ЗБОГ ОПЕРАЦИЈЕ ДЕСНОГ ЛАКТА, СПЕКУЛИШЕ СЕ - БАР ДО ВИМБЛДОНА

Новак Ђоковић

        Ђоковић је већ пропустио шест месеци због проблема са лактом, повратак на Аустралијан опен није био успешан, због чега је тренутно тек 13. играч света.

        Међутим, нова пауза прети да додатно деградира његово место на ATP листи, а уколико заиста буде паузирао до Вимблдона, Ђоковић би могао да испадне из 250 најбоље рангираних играча света!

        Ђоковић тренутно има 2.470 бодова, а у наставку сезоне брани 2.290 на осам турнира. Већ крајем фебруара ће остати без првих 90, јер неће „бранити“ четвртфинале из Акапулка од прошле године.

        Без обзира на операцију српски тенисер није планирао да опет игра у Мексику, већ тек на Мастерсу у Индијан Велсу 3-8. марта, а потом на Мастерсу у Мајамију 21. марта до 1. априла.

        На америчкој турнеји Ђоковић би требало да брани свега 90 бодова, односно четврто коло у Калифорнији, док на Флориди није играо 2017.

        Затим ће изгубити још 180 бодова јер у његовом распореду нема Мастерса у Монте Карлу, где је играо четвртфинале прошле године, али би до краја маја могао да остане без додатних 960 на основу полуфинала Мадрида и финала Рима.

        Затим следе Ролан Гарос и још једно четвртфинале (360), потом Истборн где опет сигурно остаје без бодова јер неће бранити титулу од прошле године (250), док ће му се на Вимблдону „поништити“ 360 на основу четвртфинала и последњег турнира који је играо 2017.

        На основу тренутне ATP листе, Ђоковић би са свега 180 бодова на свом конту пао на деобу 277. позиције са Американцем Александром Саркасијаном и Турчином Џемом Илкелом.

        Без обзира на све, за Ђоковића је најважније да се коначно реши проблема са лактом, јер ће тек у том случају имати шансу да се врати у препознатљиву форму, а у том случају повратак у Топ 10 ће бити неизбежан.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари