Новак можда заигра и у Дејвис купу са Русима

ИАКО СЕ НАСТУП ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ НА ТОМ МЕЧУ НЕ НАЛАЗИ У ЊЕГОВОМ КАЛЕНДАРУ ТАКМИЧЕЊА ЗА 2017

Новак Ђоковић

  • Други тенисер света оставио могућност да ипак промени план и наступи у Дејвис купу против Русије почетком фебруара

        Тениска репрезентација Србије почетком фебруара дочекаће селекцију Русије у првом колу Светске групе Дејвис купа у Нишу.

        Новак Ђоковић је пре старта сезоне објавио календар такмичења за 2017. годину у којем се није нашао наступ за репрезентацију на том мечу.

        Селектор Србије Богдан Обрадовић рекао је да са Ђоковићем није разговарао о том дуелу, али је оставио могућност да други тенисер света ипак промени мишљење.

        И сам Ђоковић, који наступа на турниру у Дохи, није одбацио могућност да се ипак појави у Нишу, од 3. до 5. фебруара.

        „Наравно да постоји опција да дођем. Нисам желео да донесем коначну одлуку, јер је превише рано. Надам се да ћу физички и психички бити спреман да играм“, изјавио је Ђоковић.

        Он је напоменуо да ће прво видети како ће се ствари одвијати током јануара, а онда саопштити своју одлуку.

        „Видећемо после Аустралијан Опена, тада ћу знати коначан одговор“, рекао је Ђоковић, који у Мелбурну на првом гренд слему брани прошле године освојену титулу.

        Новак Ђоковић није играо за Дејвис куп тим Србије на последњем мечу против Велике Британије, у четвртфиналу у јулу, када су гости славили на Ташмајдану (3:2), а последњи наступ забележио је у марту прошле године у победи над Казахстаном, такође у Београду (3:2). Тада је уписао две победе у синглу, док је у дублу са Ненадом Зимоњићем забележио пораз.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари