Новак и пети пут у финалу Аустралија опена!

ПОСЛЕ НОВОГ МАРАТОНА У ПЕТ СЕТОВА ПРОТИВ ВАВРИНКЕ - 7:6 (7:1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0, У ФИНАЛУ ЋЕ ИГРАТИ ПРОТИВ СТАРОГ РИВАЛА ЕНДИЈА МАРЕЈА

Вавринка и Ђоковић на почетку меча у „Род Лејвер“ арени

        Стена испред Стена!

        Новак Ђоковић стајао је дуже од три и по часа чврст као стена испред Стена Вавринке, који је највећи део времена пред пуним трибинама „Род Лејвер“ арене провео ударајући, гурајући, форсирајући, али...

        Четвороструки шампион био је бољи од актуелног!

        Најбољи тенисер Србије и света - Новак Ђоковић пласирао се у пето финале Аустралијан Опена, после новог маратона у пет сетова против, мора се признати, великог борца и сјајног тенисера екс Станисласа, сада Стена Вавринке. Четврти пут узастопно њих двојица играла су „мајсторицу“ на грен слем турнирима, трећи пут био је бољи Србин - 7:6 (7:1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

        И, занимљиво, први пут у тој серији није изгубио онај ко је повео у сетовима.

        Чудан меч одиграли су Србин и Швајцарац, после добијеног првог сета Новак је препустио иницијативу две године старијем ривалу, сећајући се четвртфинала прошле сезоне, када је Стен био бољи у Мелбурну и овог пута, мало тактички, мало на менталну снагу, Ђоковић је изашао као победник.

        Адаптирао је своју игру на иницијативу противника, повукао се позади, пролазио кроз кризе, пропуштао шансе, али се и враћао, све док није осетио нервозу, губитак концентрације и даха код противника - у петом сету Ноле је поново ушао у поље, скратио поене, потражио винере и нашао их - четири драматична сета завршена су чишћењем у петом!

        Ђоковић ће у финалу „Ози опена“ играти против старог ривала Ендија Мареја (6), којег је 2011. године почистио у финалном мечу на истом месту. Шкот је дан раније победио Томаша Бердиха (7) у првом полуфиналу резултатом 6:7, 6:0, 6:3, 7:5.

        Традиција каже да је Ђоковић сваки пут освајао Аустралијан Опен када је стизао до полуфинала: Четири полуфинала, четири финала, четири титуле: 2008., 2011., 2013. година! Нека тако буде и ове, 2015. године.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари