Новак Ђоковић: Вавринка је заслужио победу

ПОСЛЕ АНЕ ИВАНОВИЋ И ЈЕЛЕНЕ ЈАНКОВИЋ, И НАЈБОЉИ СРПСКИ ТЕНИСЕР ЗАВРШИО ТАКМИЧЕЊЕ НА ОВОГОДИШЊЕМ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ

Новак Ђоковић и Станислас Вавринка

        Станислас Вавринка прекинуо је четврти поход у низу Новака Ђоковића ка титули на Аустралијан Опену.

        После маратонског меча славио је са 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7 и изборио пласман у полуфинале. Новак тврди потпуно заслужено.

        „Стен је искористио своје могућности и заслужио је велику победу. Дао сам максимум, све од себе на терену, али то није било довољно овог пута. Вавринка је показао велику менталну снагу и заслужио је победу. Ја само могу да му честитам“, рекао је Новак непосредно после пораза.

        „Наравно да сам разочаран због пораза, али сутра је нови дан и морам да прихватим да не можете да добијете сваки меч“, додао је Ноле.

        А Вавринка, са друге стране, успео је да после 14 пораза у низу коначно упише тријумф против другог тенисера света. У репризи маратонског дуела од прошле године направио је искорак и стигао до великог успеха.

        „Прошле године било је веома тешко, и у овом дуелу сам се трудио да играм боље него тада. На крају сам ипак победио Новака, који је невероватан шампион и који се никада не предаје. Ја сам много, много, много, много срећан“, рекао је Швајцарац, који је први пут после УС опена прошле године, успео да се домогне полуфинала гренд слем турнира.

        „Играо сам стрпљиво, био сам усресређен на сваки поен и константно сам се трудио да будем агресиван. Такође сам и веома уморан, али сам то превазишао и успео да добијем меч. Био сам максимално концентрисан и нисам дозволио Новаку да уради више“, додао је осми тенисер света.

        Ђоковић је рекао да га не би изненадило да Вавринка тријумфује на Аустралијан Опену.

        „Не би то било велико изненађење, има много више самопоуздања него у последњих годину, годину и по. Он наступима на великим турнирима заслужује да буде ту где је сада“.

        Новак се после елиминације, прве на Аустралијан Опену у четвртфиналу још од 2010. године, осврнуо на целокупан успех на том турниру у каријери.

        „Морам да будем поносан на све успехе које сам остварио у Мелбурну претходних година. Дефинитивно је ово мој најуспешнији турнир у каријери. На Род Лејвер Арени играо сам најузбудљивије мечеве и заиста волим тај терен“, додао је Новак.

        Ђоковић тако први пут после четири године и пораза од Жоа Вилфреда Цонге пакује кофере после четвртфинала, а Вавринка се спрема за дуел са Томашом Бердихом у полуфиналу.

        „И на том дуелу против Бердиха биће најважније да будем агресиван од старта, као и да играм добро све време са основне линије“, рекао је Швајцарац, који је против седмог играча света до сада одиграо 13 мечева и добио осам, укључујући и три последња од четири у 2013. години.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари