Новак: Дати шансу онима који могу да играју

ФЕДЕРЕР: ДА ГРЕН СЛЕМОВИ ПРИМЕНЕ ATP ПРАВИЛО, ОНДА НЕ БИ ПОЛА ИГРАЧА ПРЕДАВАЛО МЕЧЕВЕ

Ђоковић и Клижан

        Српски тенисер Новак Ђоковић и Швајцарац Роџер Федерер позвали су организаторе Вимблдона да промене правила након што су им на старту трећег грен слема противници предали меч због повреда.

        Ђоковићу је после само 40 минута отказао меч Словак Мартин Клижан 6:2, 2:0, док је три минута више на терену провео Федерер када му је предао Украјинац Александр Дологополов 6:3, 3:0.

        ATP је од ове године увео правило да играч неће остати без новчане награде уколико преда пре почетка меча (тада „лаки лузер“ добија место), с тим да оно не важи на грен слемовима, што би морало да се примени према мишљењу Ђоковића и Федерера.

        - У свлачионици смо се шалили да бисмо требали да тренирамо на централном терену. Такве ствари морале би да се реше. Ново правило ATP-а дозвољава играчима да пласманом у главни жреб узму оно што заслужују, али морају да пруже шансу да игра оном који може - рекао је Ђоковић, а преноси BBC.

        Сличног мишљења је Роџер Федерер, након што је после два дана на Вимблдону отказало осам учесника, седам у мушкој конкуренцији, међу којима је и Јанко Типсаревић, и један у женском синглу.

        - Вечито питање је да ли меч треба да почне? Само играч може да одговори на њега. Многи мисле да заслужују место, иако физички нису спремни. Грен слемови морају да размисле да примене ATP правило, онда не би пола играча предавало мечеве - поручио је Федерер.

        Поента лежи у томе да поражени у првом колу Вимблдона заради 35.000 фунти, али само ако изађе на терен.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари