НОЛЕ: Трајаћу још дуго, играјући на овом нивоу

ЂОКОВИЋ У ЛОНДОНУ ОСТАО И БЕЗ БРОНЗАНЕ МЕДАЉЕ

- ИЗГУБИО ОД  АРГЕНТИНЦА ДЕЛ ПОТРА СА 7:5, 6:4.

  • Спорт је чудо и није битно колико пута паднеш, него колико пута устанеш. Надам се да ћу из овога изаћи јачи - рекао је Ђоковић

        НОВАК није у Лондону поновио ни успех са пекиншке Олимпијаде. Остао је и без бронзане медаље.

        У борби за треће место,  Ђоковић је изгубио од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 7:5, 6:4.

        Најбољем српском тенисеру ово је био други пораз у шестом међусобном окршају са Аргентинцем. Дел Потро је овим тријумфом донео „гаучосима” прву медаљу на Играма у Лондону, на којима је дебитовао.

        Од првог тренутка меча на терену број један на Вимблдону било је евидентно да двојицу тенисера данас деле само нијансе.

        Испоставило се, међутим, да је Дел Потро брже од Ђоковића успео да се опорави од пораза у полуфиналу олимпијског турнира и смогне снаге за „утешни” дуел.

        Аргентинац је први сет добио захваљујући нешто већој мирноћи и концентрацији. А у другом сету је раностигао до брејка, што му је дало додатну снагу и мотив да у наставку диктира ритам.

        Ђоковић је само средином другог сета имао шансу за брејк, али је није искористио, па је Дел Потро наставио до победе.

        „Не знам да ли је мој противник имао више среће, али морам да му честитам јер је заслужено победио. Да је нешто могло да се окрене на моју страну, могло је. Ипак, шта је ту је. У овом тренутку не могу ни да размишљам о турнирима који ми предстоје”, рекао је Ђоковић одмах после меча за Радио-телевизију Србије.

        Ђоковић неће имати много времена за одмор, пошто га следеће недеље чека Роџерс куп у Торонту.

        „Сви имају исту сезону, то није образложење. Прошле године сам играо феноменално, изгубио један меч у шест месеци, а ове опет играо доста добро. Очекивања су била већа, с обзиром на резултате у 2011. години. Спорт је чудо и није битно колико пута паднеш, него колико пута устанеш. Надам се да ћу из овога изаћи јачи и да могу дуго да трајем и играм на овом нивоу”, рекао је Ђоковић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари