Новак мора на мировање од 6 до 12 недеља

НЕЋЕ ИГРАТИ US OPEN, ТВРДИ ОРТОПЕДСКИ ХИРУРГ И ЛЕКАР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЗДЕСЛАВ МИЛИНКОВИЋ

 Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић мораће на дужу паузу, што значи да ће сигурно пропустити US Open, каже Здеслав Милинковић врхунски стручњак, лекар тениске репрезентације Србије након што је прегледао најбољег српског тенисера.

        Повреда лакта коју Ђоковић вуче већ дуже време, а због које је предао меч четвртфинала Томашу Бердиху на Вимблдону, компликована је и нимало наивна и изискује озбиљно мировање и дужи период опоравка.

       „Ноле мора на мировање од шест до 12 недеља“, рекао је за „Спортски журнал“ Милинковић и објаснио да се ради о проблему за чије је решење крајња опција операција.

       „Новак има коштану модрицу због претераног играња. Није довољно паузирао. Он је такав, стисне зубе и игра и поред озбиљне повреде. За мене је то, као његовог пријатеља, увек била велика брига“.

        Готово је извесно да Ђоковић неће моћи да наступа ни на полуфиналном мечу Светске групе против Француске у Лилу, а питање је да ли ће одлучити да паузира и до краја сезоне. Та опција није искључена, будући да се ради о проблему за који је најбоља опција мировање.

        Новак у наредном периоду опоравка неће смети да тренира користећи рекет, али ће моћи да ради на кондицији и осталим сегментима. Уз то ће ићи и на терапије.

       „Добро је што је Новак предао меч на Вимблдону, јер је на тај начин избегао да преоптерети суседне зглобове. Веома је важно што је сада решио да посвети више времена опоравку“, додао је Милинковић.

        Ђоковић је обавио и прегледе код специјалиста у Торонту, затим је стигао у Београд да затражи мишљење овдашњих стручњака, а одлука о даљим корацима знаће се врло брзо. За сада је извесно да мора на паузу и терапије, а наредни преглед показаће да ли ће процена која је дата о времену ван терена остаје или не.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари