Њујорк тајмс: Ђоковић био јачи од судбине

ВАШИНГТОН ПОСТ КОНСТАТУЈЕ ДА НИ 75 ФЕДЕРЕРОВИХ ВИНЕРА

НИЈЕ БИЛО ДОВОЉНО ДА „СЛОМИ ЂОКОВИЋА“

     Новак на Победничкој вечери у Лондону

        Светски медији с поштовањем говоре о победи српског тенисера Новака Ђоковића на Вимблдону, али величају и Швајцарца Роџера Федерера чија „прича није завршена“, како констатује „Њујорк тајмс“.

         „Да је Федерер победио, постао би са 33 године, колико пуни скледећег месеца, најстарији вимблдонски шампион Опен ере. Да је то урадио - када се вратио у живот после 5:2 за Новака у четвртом сету и меч лопте са којом се суочавао, показао би од чега су створене легенде“, каже се у ауторском тексту америчког дневника.

        Њујорк тајмс даље наглашава да је Ђоковић био јачи од Федерерове „симболике бројева“.

         „Федерер је рођен осмог дана осмог месеца 1981. године и био је у походу на свој осми трофеј на Вимблдону и 18. грен слем титулу... али је Ђоковић био јачи од судбине“, каже се у тексту америчког дневника.

         „Вашингтон пост“ констатује да ни 75 Федерерових винера није било довољно да „сломи Ђоковића, који је, у тренуцима када је то било најпотребније, најбоље сервирао и освојио седми грен слем трофеј“.

        Шпански „Ел паис“ констатује да Ђоковић није дозволио Федереру да „заврши свој пут у времену“ и у наслову каже да је „Ђоковић тенисер данашњице, али је Федерер за сва времена“.

         „Марка“ оцењује да је друга титула на Вимблдону Ђоковићу „боца са кисеоником“ у походу на остварење циљева у наставку каријере.

         „Залечио је ране због пораза у финалу Ролан Гароса, поново је освојио Лондон после три године, дошао до свог седмог грен слем трофеја и вратио се на место број један“, закључује шпански лист.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари