„Најки“ спрема спонзорски уговор за Новака

ЂОКОВИЋУ УСКОРО ИСТИЧЕ ПЕТОГОДИШЊИ УГОВОР СА ЈАПАНСКИМ БРЕНДОМ „УНИКЛО“

   Новак Ђоковић

        Српски тенисер Новак Ђоковић могао би ускоро да потпише спонзорски уговор са „Најкијем“, преносе светски медији.

        Амерички произвођач спортске опреме жели да међу своје „манекене“ уврсти Ђоковића, како би се у великом стилу вратио на тениску мапу.

        Ђоковићу ускоро истиче уговор са јапанским „Униклом“, а у компанији „Најки“ већ неколико година постоји озбиљна забринутост у вези са стратегијом која се односи на један од најпопуларнијих и најуспешнијих спортова - тениса.

        „Са Роџером Федерером у почетку, потом и Рафаелом Надалом, амерички гигант је доминирао готово читаву деценију, пре него што је дошло до такозване побуне брендова, која је довела до тога да и не тако распрострањене робне марке успеју да добију свој део колача, упркос дуополу Најкија и Адидаса“, преноси „Маркетинг Депортиво“.

        Федерер и Надал, двојица највећих амбасадора, ушли су у завршне фазе својих каријере, па ће компанија својим менаџерима морати да представи компликован план како би се повратила позиција у спорту у којем је, не тако давно, била доминантна сила, додаје се у тексту.

        Основна идеја нове кампање, у коју је увид имао споменути бизнис магазин, јесте да Ђоковића прикључе спортистима које спонзоришу. У „Најкију“ сматрају да би ово био један од најважнијих уговора последњих година и да би такав потез направио драматичан заокрет на тениској сцени.

        Интересовање овог произвођача спортске опреме није новост - пре скоро пет година, када је Србин напуштао италијански бренд „Серђо Такини“, који је одлучио да не настави сарадњу са тенисером, челници компаније из Орегона понудили су услуге играчу који ће само годину дана касније постати број 1.

        Међутим, жеља компаније да комплетира фантастични трио Федерер-Надал-Ђоковић, онемогућио је „Уникло“ који је понудио бланко чек, а Ђоковић је потписао петогодишњи уговор вредан 40 милиона долара (8 милиона годишње). Претходно је неколико година носио опрему „Адидаса“, чије патике и даље користи, али су Немци одустали од Новака и потписали Ендија Марија јер су сматрали да Британац поседује већи потенцијал.

        Међу играчима које спонзорише „Најки“ налазе се Григор Димитров и Ник Кирјос, али се од њих очекивало много више успеха на терену, због чега је освајач 12 гренд слем титула виђен као неко ко би означио нови почетак америчке компаније у тенису.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари