Најбољи Јанков меч, жртва – Рус Турсунов

И Типсаревић у полуфиналу Купа Кремља

  • За улазак у финале, Типсаревић ће сутра играти против 38. играча света Руса Николаја Давиденка. Њих двојица до сада су се састајали три пута, а Типсаревић је добио само последњи меч, у Куала Лумпуру ове године

        МОСКВА,  (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у полуфинале Купа Кремља у Москви, пошто је у мечу четвртфинала савладао Руса Дмитрија Турсунова у два сета - 6:4, 6:2.

        У можда и најбољем мечу који је одиграо ове године, Типсаревић је потпуно надиграо Турсунова. Руски тенисер је од 47 поена одиграних на Јанков сервис освојио само осам, па је јасно да пораз није могао да избегне.

        Мало када је Типсаревића сервис служио као данас. Иако је имао само седам асова, после првог убаченог сервиса је освојио чак 90 одсто поена, а после другог готово невероватних 72 одсто поена.

        Турсунов је у мечу имао само три брејк шансе и то све у једном гему, када је Типсаревић код вођства од 5:4 сервирао за први сет.

        Руски тенисер је тада повео 40:0, али је Типсаревић фантастичним сервисима освојио пет поена заредом и добио сет.

        Турсунов се од тога није опоравио и изгубио је сервис већ у трећем гему другог сета, чиме је меч практично био завршен.

        Типсаревић је брејком у седмом гему само скратио муке Русу.

        За улазак у финале, Типсаревић ће сутра играти против 38. играча света Руса Николаја Давиденка. Њих двојица до сада су се састајали три пута, а Типсаревић је добио само последњи меч, у Куала Лумпуру ове године, када је Давиденко због повреде предао код Јанковог вођства од 3:1 у првом сету.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари