Надал: Могу да се вратим на стари ниво

КРЕЋЕМ ОД НУЛЕ, СА ВИШЕ ПРОБЛЕМА, ПОШТО МОРАМ ДА НАДОКНАДИМ

ОНО ШТО САМ ИЗГУБИО У ПОСЛЕДЊИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ

Рафаел Надал

        Трећи тенисер света Рафаел Надал каже да Новак Ђоковић и Роџер Федерер имају бољу стартну позицију од њега пред почетак нове сезоне.

         „Никад се не зна шта може да се догоди. Федерер је добро завршио годину, баш као и Ђоковић. Они ће јако почети нову сезону, а ја ипак крећем од нуле, са више проблема, пошто морам да надокнадим оно што сам изгубио у последњих шест месеци. То је изазов за мене и мотивисан сам“, рекао је Надал за Ас.

        Мајорчанин верује да поново може да заигра на високом нивоу.

         „Десет година сам међу најбољима на свету. Ако радим оно што знам да мора, и ако тај процес прође без физичких потешкоћа, могу да се вратим на стари ниво игре. За неколико дана повратићу брзину лоптице, кретање и ако одрадим добар посао на припремема, уз добре игре на почетку године, могло би да буде довољно да у Аустралију дођем спреман“, каже освајач 14 Грен слем титула.

        После свега што је урадио у каријери, Надал је растерећен пред нове изазове.

         „Осећај се мења како године пролазе, али миран сам када знам шта сам све постигао до сада. Знам да сам направио каријеру и да од сада могу само да добијем, а ништа да изгубим. Ово не значи да сам изгубио вољу за радом, надам се да ћу поново моћи да играм са свима“.

        У последњих десет година Надал је освајао барем по једну Грен слем титулу, што никоме није пошло за руком.

         „Не знам да ли ћу успети и ове године, али не размишљам о томе – концентришем се да тренирам и да играм добро како бих себи створио прилику када дође тај тренутак“, закључио је 28-годишњи Надал.

        Аустралијан опен Рафа је освојио само једном – 2009. године.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари