На Новаков апел за дан прикупљено €15.000

ФАНОВИ НАЈБОЉЕГ СРПСКОГ ТЕНИСЕРА ОДАЗВАЛИ СЕ ПОЗИВУ ДА ДОНИРАЈУ НОВАЦ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ СРБИЈЕ

        Новак Ђоковић прославио је јуче рођендан. У дану када је напунио 31 годину имао је специјалну жељу.

        „Одлучио сам да овај рођендан посветим ономе што ми је блиско срцу - Фондацији Новак Ђоковић“, навео је српски тенисер и позвао све да му се придруже у мисији помоћи деци, коју његова фондација спроводи од 2007. године када је основана.

        Новак је позвао да свако донира новчана средства колико је у могућности уз напомену да је свака помоћ важна.

        Више од 330 његових пратилаца из иностранства придружило се акцији и за мање од 24 сата прикупили су приближно 15.000 евра. Тај новац биће уложен у програм раног развоја Фондације Новак Ђоковић, односно адаптацију простора у којима ће деца похађати предшколске програме.

        „Хвала свима који су се прикључили и донирали новац за програме раног развоја које спроводимо у Србији. Сваке године нас је све више, а то јесте наш циљ и зато се захваљујем свим фановима, а било их је изнад три стотине који су се одазвали позиву. Заједно можемо много да урадимо! Трудим се да избегавам овакве позиве, али људи се јављају непрестано и питају како могу да помогну. Ово је била прилика да та врата отворимо за све“, навео је Новак Ђоковић у саопштењу и најавио да ће нова кампања бити организована за рођендан његове супруге и директорке фондације Јелене Ђоковић.

        „Пуно ми је срце када пажњу са себе и своје породице преусмеримо на најмлађе којима су та пажња и љубав најнеопходнији да би постали шампиони живота“, додао је најбољи српски тенисер свих времена.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари