Монтреал: Шта се догађа са Типсаревићeм?

У МОНТРЕАЛУ, ПРОТИВ ИСТОМИНА, ЈАНКО ЈЕ ЗАБЕЛЕЖИО ДЕСЕТУ ЕЛИМИНАЦИЈУ ПОСЛЕ ПРВОГ МЕЧА НА ТУРНИРУ У 2013. ГОДИНИ

         Јанко Типсаревић налази се у великој и дугој кризи.

         Од када је освојио Ченај у јануару и потом стигао до осмине финала Аустралијан Опена, наш ас забележио је само седам победа на 15 турнира на којима је учествовао, а у десет наврата губио је већ први меч на турниру!

         Тако је било и у ноћи између понедељка и уторка: У првом колу Мастерс турнира у Монтреалу, Типсаревића је зауставио 66. тенисер света, Узбекистанац руског порекла Денис Истомин. Уз по један брејк у сваком сету, било је 6:4, 6:3 за Истомина, који је уписао прву победу у три дуела са Типсаревићем.

         „Играм најгори тенис после дуго, дуго, дуго времена. Најтужније од свега је што веома добро тренирам и само један тренинг меч сам изгубио од турнира у Мадриду... Али, кога је брига за то...“, написао је Типсаревић на свом Тwиттер профилу после меча.

         Јанко је ову недељу дочекао на 19. месту АТП листе, а с обзиром на то да је изгубио 360 бодова освојених прошле сезоне када је играо полуфинале и био поражен од Новака Ђоковића (4:6, 1:6), Типсаревића наредног понедељка вероватно чека нови пад на ранг листи.

         Типсаревић је први могао до брејка. При резултату 2:2 у првом сету имао је четити брејк лопте, али ниједну није искористио, па се при вођству противника од 3:2 и сам суочио са истом. Тада се спасао, сет је потом дошао до резултата 5:4, када је Истомин искористио другу брејк, односно сет лопту и повео 1:0, 6:4.

         Овакав губитак сета итекако се одразио на пољуљано Јанково самопоуздање. У другом, Узбекистанац је био бољи, Типсаревић није ни имао шанси за брејк и већ половином сета било је јасно у ком правцу меч иде. Истомин је „брејкнуо“ Типсаревића за 3:1, потом при вођству од 4:1 имао још две брејк лопте, али није било неопходно да их искористи... Привео је рутински сет и меч крају - 6:3.

         Истомин би у трећем колу могао да се састане и са првим носиоцем Новаком Ђоковићем.

         А, Типсаревић?

         Њега чека недељу дана одмора до почетка новог Мастерса, у Синсинатију, после чега ће тенисери већ размишљати о последњем грен слему сезоне, US Open-у, који почиње 26. августа.

         Покушавајући да се тргне из летаргије и поврати форму која га је претходне две године „држала“ у Топ 10 друштву, Јанко је ове сезоне правио паузе и када су били на програму мечеви Дејвис купа и када је требало прескочити неки турнир и повући се у себе. За сада није пронашао излаз из кризе, надамо се да ускоро хоће!

ЈАНКОВА ГОДИНА
 
         Ченај, 4-0, титула
         Аус. опен 3-1, 1/8 финала
         Монпеље 0-1, друго коло
         Марсеј 0-1, друго коло
         Дубаи 0-1, прво коло
         Индијан Велс 0-1, друго коло
         Мајами 2-1, осмина финала
         Монте Карло 0-1, друго коло
         Букурешт 1-1, четвртфинале
         Минхен 1-1, четвртфинале
         Мадрид 0-1, прво коло
         Диселдорф 0-1, друго коло
         Ролан Гарос 2-1, треће коло
         Вимблдон 0-1, прво коло
         Богота 1-1, четвртфинале
         Гаштад 0-1, друго коло
         Монтреал 0-1, прво коло
 
         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари