Монфис и Новак: Ово је ризично по здравље

ЂОКОВИЋ ЈЕ У ПОБЕДНИЧКОМ ИНТЕРВЈУУ НА ТЕРЕНУ ИЗЈАВИО ДА СУ УСЛОВИ ЗА ИГРУ БИЛИ „БРУТАЛНИ“

Гаел Монфис у Мелбурну

        Мушки су се, скоро три сата, борили Новак Ђоковић и Гаел Монфис у екстремно неповољним временским условима у Мелбурну.

        Већ смо прочитали основне Новакове утиске о врелини на терену „Род Лејвер арене“, а ево и како се током меча другог кола Аустралијан опена осећао француски тенисер.

        Он је изјавио да ако већ организатори нису активирали покретни кров, морали су да се на неки начин адаптирају у односу на енормно високу температуру.

        „Можда је требало да нам дају пет минута одмора између сетова или да не примењују стриктно правило о 25 секунди између поена, јер је то стварало огроман притисак. Поштено је да физички спремнији победи, али мало прилагођавање би добро дошло“, рекао је Монфис на конференцији за новинаре, а пренео „Спорт клуб“.

        „Четрдесетак минута сам се осећао као да пролазим кроз топлотни удар. Освежавао сам се водом и леденим пешкирима, али тело ми је и даље било врело“.

        Монфис је пожелео срећу свима који ће по још већој температури играти у петак.

        „Срећно свима! Ја сам се припремао у Мајамију, где је веома вруће и мислим да сам спреман, али сам током овог меча умирао на терену. Доста се ризикује и треба бити паметан. Ако неко буде желео да преда, нека то учини. Није срамота“.

        Новак је у победничком интервјуу на терену изјавио да су услови за игру били „брутални“, нарочито у првих сат и по меча и поручио водитељу да би најбоље било да наставе разговор у свлачионици, у кади пуној леда.

        На прес конференцији рекао је да су он и Монфис дошли до границе издржљивости.

        „Тенис, као и сви глобални спортови, постао је грана индустрије и више је бизнис него спорт. Знам да професионални спортиста мора да буде спреман да се суочи са различитим неповољним околностима, али мора да се повуче нека граница, преко које не треба да се иде, јер у супротном улазимо у озбиљан здравствени ризик“.

        Новак се није жалио на судијину опомену, када је приликом сервиса прекорачио дозвољено време.

        „Судија је био у праву. Неколико пута нам је толерисао дужу паузу и показао да разуме игру. Добро је обавио свој посао“, изјавио је Ђоковић, који ће се у трећем колу састати са Шпанцем Албертом Рамосом Виноласом.

НОВАК ДЕМАНТУЈЕ

        Коментатор ESPN Крис Фаулер објавио је да директно из Новаковог штаба има информацију да је Србин тражио да игра у дневном термину, иако је могао да изабере ноћ, што говори о његовој вери у сопствену спремност. „Нисам тражио да играм поподне. Било који термин би био у реду, што се мене тиче“, изјавио је Ђоковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари