Могуће српско финале

   ВИКТОР ТРОИЦКИ У ФИНАЛУ КУПА КРЕМЉА

  • Француз Шарди поражен у два сета (6:4, 6:4), а одлучио је бољи ритерн Троицког, који је успео да се избори за пет брејк шанси, од којих је искористио две, по једну у сваком сету
  • Типсаревић се за улазак у финале бори против Давиденка, а Троицки и Типсаревић су се на АТП турнирима састали само једном и успешнији је био Виктор

        МОСКВА, (ФоНет) - Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у финалу Купа Кремља у Москви, пошто је у полуфиналу савладао Француза Жеремија Шардија у два сета - 6:4, 6:4.

        Титулу коју је на овом турниру освојио прошле године, Троицки ће бранити против победника другог полуфалног дуела у коме се састају Јанко Типсаревић и Рус Николај Давиденко.

        До победе против Шардија, који је због више повреда пао на 135. место АТП листе, Троицки је стигао после 70 минута веома сигурне и рационалне игре. Почетни ударац га је одлично служио и имао је чак 80 одсто убаченог првог сервиса, па је Француз у два сета имао само једн прилику за брејк, коју није искористио.

         Крај меча сигурно ће се дуго памтити, јер је Троицки у последњем гему одсервирао четири аса, а укупно их је имао 12. Пре тога је у деветом гему успео да направи брејк, чиме је поновљен сценарио из првог сета, када је српски тенисер противнику одузео сервис такоðе у деветом гему.

        Шарди је меч одиграо добро и после убаченог првог сервиса освојио је 82 одсто поена, али до краја није успео да пронађе решење за изванредне сервисе Троицког и није могао да избегне пораз.

        Када се све узме у обзир, одлучио је бољи ритерн Троицког, који је успео да се избори за пет брејк шанси, од којих је искористио две, по једну у сваком сету.

        Троицки и Типсаревић на АТП турнирима су се састали само једном и успешнији је био Виктор, а репрезентативац Србије је од три досадашња дуела против Давиденка добио један, док је два пута био поражен.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари