Миомир Кецмановић јуниорски првак света

С НИШИКОРИЈЕМ СТАЛНО ТРЕНИРАМ И МНОГО ПРИЧАМО, ДОБАР ЈЕ ТИП, НИЈЕ „ПОЛЕТЕО”, КАЖЕ МИОМИР

Миомир Кецмановић

Аутор: Озрен Милановић

        Србија поново има најбоље пласираног тенисера света, али у јуниорској конкуренцији.

        Миомир Кецмановић прошле недеље је учествовао на једном од најјачих турнира у јуниорској конкуренцији, у Мексику, освојио шампионски трофеј и обезбедио прво место на светској ранг-листи!

        Када је као тринаестогодишњак отишао на Флориду, у тениски камп славног Ника Болитијерија, одмах су га сврстали у елитну групу играча.

        „Имам три-четири тренера, ту је неколико јуниора који су били први на свету и сада су професионалци, а ту је и Кеи Нишикори, када дође на Флориду. С Нишикоријем стално тренирам и много причамо, добар је тип, није полетео. Нормалан је, увек после тренинга идемо негде - на плажу или на ручак, зезамо се”, каже Миомир.

        Младог Србина на турнирима прати тренер Мет Волтерс, који каже да су Кецмановићеви тренери у Србији већ урадили сјајан посао, јер је на академију дошао с правим менталитетом - бори се за сваки поен.

        Волтерс каже да је Миомир невероватан, усавршио је све ударце и сада раде на томе да више излази напред, а с основне линије је сјајан, добро се сналази и на мрежи:

        „Треба му још мало самопоуздања, да прихвата успехе и неуспехе на терену и ван њега. За прелазак у сениоре кључна је дисциплина и обраћање пажње на детаље - исхрану, кондицију, опоравак... Постигнут је велики напредак. Следеће жртвовање јесте да по преласку у професионалце мора да прихвати да више није главни, да мора поново од нуле, да се испочетка бори за своје место”.

        Волтерс сматра да Кецмановић може далеко да догура, да му је светски трон реалан циљ. Узор му је, наравно, Ђоковић.

        Играчки, Кецмановић себе овако види:

        „Негде између - превасходно офанзивно, али има и периода када знам да играм дефанзивно, могу и само да остајем у поену кад је потребно. Желим да имам што више варијација у игри и да побољшам сервис. Форхенд ми је најбољи ударац. Такође, не треба само да чекам на основној линији, већ кад одиграм добро треба да идем напред и да скраћујем поене. Тако бих и себи олакшао посао и на томе доста радим. Данас је много теже јер су сви спремни - сви тренирају по цео дан, детаљи одлучују ко ће добити меч“.

        Кецмановић, рођен 1999. године у Београду, ишао је у Основну школу „Руђер Бошковић”, а сада онлајн похађа Економску школу у Панчеву.

        Миомира је, кад је имао шест година, деда одвео на Златибор. Тамо је био тениски камп за децу, деда га је уписао и тако је почело. Од тада се сада већ јуниорски првак света не одваја од рекета. Отац и мајка су му цењени београдски лекари, а тетка Тања је та која га прати и брине о њему, чак је завршила и курс за физиотерапеута. Млади тенисер већ има уговор са „Најкијем” и „Баболатом”.

        Србија не мора да брине за тениску будућност, има је.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари