Матс о Ђоковићу: Као да опет има 17 година

ГОДИНАМА ОШТАР КРИТИЧАР НОВАКОВЕ ИГРЕ ТВРДИ ДА СЕ СРБИН ВРАЋА НА ПУТ НА КОЈЕМ ЈЕ НЕКАДА БИО

        Новак Ђоковић припрема се за наступ на Ролан Гаросу, који ће стартовати у недељу.

        Српски тенисер, који је комплетирао гренд слем пехаре у Паризу 2016. године, постављен је за 20. носиоца и у првој рунди такмичења одмериће снаге са квалификантом.

        Ђоковић је имао проблема да се врати после дуге паузе коју је проузроковао озбиљан проблем са лактом, али је на мастерсу у Риму прошле недеље потврдио да је кадар да се носи са најбољима и да је близу жељене форме.

        Ове сезоне, чини се да је добио повољан жреб, а није тајна да је много тенисера одахнуло када су видели да није у њиховом костуру, упркос томе што није међу најужим фаворитима за пехар.

        И Матс Виландер, оштар критичар Ђоковићеве игре, чак и у време када је био неприкосновен, тврди да је Новак спреман за добар резултат у Паризу.

        „Играо је веома добро против Рафаела Надала прошле недеље у Риму, па и на Ролан Гаросу има шансе да то понови. Очигледно је лакше играти када немате шта да изгубите, а много тога можете да добијете. Технички, враћа се тамо где је некада био или је веома близу томе“, оценио је Виландер.

        Истиче да је Ђоковић можда фаворит из сенке.

        „Он се сигурно враћа. Да се овај турнир не зове Ролан Гарос, мислим да би Новака сви сврстали међу седам или осам фаворита за освајање пехара“, рекао је Швеђанин, који је током каријере освојио седам гренд слем пехара, од чега три у Паризу.

        Виландер је навео да је Ђоковић на новом почетку.

        „Његова каријера као да поново почиње. Он је, мање-више, у истој ситуацији у којој је био када је имао 17, 18, 19 година, пре него што је освојио први трофеј. Има 31 годину сада, али креће испочетка“.

        Бивши тенисер сматра да је одличан потез Србина то што је вратио стручни штаб са којим је остварио највеће успехе.

        „Мислим да је то што опет ради са Марјаном Вајдом добар потез. Генерално, Новак је увек доносио добре одлуке, па чак и ако сарадња са Андреом Агасијем није потрајала, из ње је много научио“, навео је Виландер.

        Предвиђа да ће Ђоковић играти и у другој недељи турнира у Паризу.

        „Мислим да ће играти веома паметне мечеве и да ће играти и другу недељу на турниру, када ће се на терену показати у најбољем светлу. Ментално ће бити спреман, али је питање само колико ће у тој каснијој фази моћи физички да поднесе напоре“, рекао је Виландер.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари