Марио Анчић о Ђоковићевој рехабилитацији

ИМАМ ИСКУСТВА СА ТИМ СТВАРИМА, НОВАК СЕ МЕНИ НАШАО, ЗНАО ЈЕ СВЕ ШТО СЕ ДОГАЂА СА МНОМ

Анчић и Ђоковић на Вимблдону 2006

        Новак Ђоковић дефинитивно ће морати на дужу паузу. Повреда лакта омела га је на Вимблдону, па је морао да преда меч четвртфинала Томашу Бердиху.

        Српски ас открио је после повлачења са турнира да је то повреда која га већ дуже мучи, као и да није искључено да ће проблем можда морати да се реши оперативно.

        Марио Анчић, нови члан Ђоковићевог стручног тима, открио је да је у питању озбиљан проблем и да српски тенисер већ дуго трпи велике болове.

        „Ноле је један од највећих спортиста, прошао је много играња кроз болове, мучи се са тим дуго. Кад је он рекао да му је тешко било да држи рекет, то значи да су болови били... Тешко је и замислити какви“, открио је за „Вечерње новости“ комплексност повреде Анчић.

        „Проблем крене са сервисом, а након тога бол се шири. Константно га осећа. Није сервирао ни преко 100 миља. Није пуцао јако колико је могао, јер кад кренеш јако, онда и током поена осећаш последице. Потом није могао ни на форхенд“, рекао је Анчић и додао да је проблем представљало то што су лоптице на Вимблдону тешке, као и то што је Ђоковић играо два дана заредом дуеле осмине и четвртфинала.

        Анчић је открио да је Ђоковић одмах после предаје дуела Бердиху направио снимке лакта, који би требало да дају јаснију слику о каквој повреди је реч, а потом и да се донесе одлука како ће она бити третирана.

        „Много је сад спекулација, а немам појма шта ће бити. Лекари ће речи шта и како. После меча је Новак направио снимке, па ће се видети у наредном периоду у којој је то размери, да ли је потребна само лагана операција, да ли мора да се извади нешто, хоће ли паузирати неколико месеци... План је сад само да се нађе најбоља могућа нега и светски стручњаци. Знате да је и пре размишљао да узме неки период слободно од тениса. Ово ће га приморати да то учини“, открио је Анчић.

        Бивши хрватски тенисер сматра да ће се Новак, колико год да потраје пауза, вратити на терен спреман за нове успехе.

        „Уопште не сумњам у то да ће се вратити и наставити тамо где је стао. Кад год се врати, биће још опаснији“.

        Анчић, нажалост, зна како је тешко борити се са повредама. Због тога, али и прележане мононуклеозе, која му је ослабила организам, морао је рано да заврши каријеру. Посветио се банкарству у САД, и већ од понедељка враћа се на посао.

        Нема сумње да ће остати у редовном контакту са Ђоковићем, да му се нађе у наредном периоду док се буде лечио, али и да разговарају о даљој сарадњи.

        „Нажалост, имам искуства са тим стварима. Новак се мени нашао, знао је све што се догађа са мном. Често је свраћао у Њујорк да ме посети када сам се преселио тамо. Сад ћу му се ја наћи током рехабилитације, дефинитивно ћу му рећи масу ствари како да се носи са тим“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари