Мари напада Новакову позицију на ATP листи

ОДУСТАЈАЊЕ ЂОКОВИЋА, БРАНИОЦА ТИТУЛЕ У ПЕКИНГУ, УТИЦАЛО НА ОДЛУКУ ШКОТА ДА УЧЕСТВУЈЕ НА ТУРНИРУ

Енди Мари

  • Циљ ми је да будем број 1 и то покушавам да остварим. Никада нисам био на врху, то је нешто што желим да учиним први пут у животу

        Други тенисер света Енди Мари учествоваће на ATP турниру у Пекингу због шансе да се умеша у борбу за број 1.

        Мари је после испадања Велике Британије у Дејвис купу изјавио да му је неопходан одмор, па је постојала озбиљна шанса да не игра у кинеској престоници.

        Међутим, одустајање браниоца титуле Новака Ђоковића утицало је на одлуку Ендија, који је стигао у Пекинг како би смањио заостатак за водећим Србином.

        Ђоковић тренутно има 4.695 бодова више од Британца, али је извесно да ће изгубити 500 бодова које брани, док ће Мари, у случају освајања титуле, освојити максималан број бодова јер прошле сезоне није играо.

        „Циљ ми је да будем број 1 и то покушавам да остварим. Никада нисам био на врху, то је нешто што желим да учиним први пут у животу. То је већа мотивација за мене него за неке момке који су раније успевали то да остваре“, рекао је Мари.

        Он је признао да се не осећа 100 одсто спремним, али да жели да игра.

        „Било ми је потребно неколико слободних дана после Дејвис купа како бих одмарао и залечио повреду. Али сада се осећам здраво, моје ноге су добро“, додао је други тенисер на ATP листи.

        Мари ће се у првом колу састати са Андреасом Сепијем, који тренутно заузима 94. позицију на свету.

        „Желим да завршим сезону што је боље могуће. На личном плану, ово је моја најбоља година и желим најбољи крај“, закључио је Мари.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари