Мареј у финалу против Ђоковића

ЕЛИМИНИСАО РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА НАКОН ПЕТ СЕТОВА (6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2)

И ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ САТА ВЕЛИКЕ БОРБЕ

Енди Мареј

  • „Мелбурн је терен на ком Ђоковић игра најбољи тенис. Он ме добио неколико пута заредом, али верујем да ћу успети да се на прави начин опоравим до финала и поново одиграм невероватан меч“, изјавио је Мареј

        БРИТАНАЦ Енди Мареј савладао је Роџера Федерера након пет сетова (6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2) и више од четири сата борбе и пласирао се у финале Аустралиeн опена, где ће играти против Новака Ђоковића.

       Мареј је тиме забележио 11. победу над Швајцарцем у каријери, али прву на неком Грен слем турниру. Федерер је два пута изједаначавао у тај бреку, али је Британац био немилосрдан у одлучујућем сету, у ком је лагано повео са 3:0...Након тога, рутински је одрадио посао и заслужено изборио треће финале у Мелбурну (поражен је у завршници истог турнира 2010. и 2011. године).

       „Увек је тешко играти против Федерера, посебно на Грен слемовима. У последњем сету сервирао сам за победу, мада је Федерер на феноменалан начин вратио неколико удараца“, казао је Мареј након меча.

       Мареј и Ђоковић играће финале другог узастопног Грен слема - на US Open-у је славио Британац, док је српски тенисер био неприкосновен у Мелбурну. Ђоковић је прошле године славио у полуфиналу, а пре две године у финалу Аустралиeн опена...

       „Ово је терен на ком Ђоковић игра најбољи тенис. Он ме добио неколико пута заредом, али верујем да ћу успети да се на прави начин опоравим до финала и поново одиграм невероватан меч“, закључио је Мареј.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари