Мајами: „Пројекат 45“ елиминисао Федерера

ОСЕЋАМ ДА ИГРАМ БОЉЕ НЕГО У ИНДИЈАН ВЕЛСУ, АЛИ, И ДАЉЕ ТО НИЈЕ НИВО НА КОМ ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ, КАЖЕ НОВАК ПРЕД ДУЕЛ СА НИШИКОРИЈЕМ

Кеи Нишикори

          УМЕСТО новог судара са „машином из Базела“, Роџером Федерером, Новак Ђоковић ће до финала Мајамија морати преко „пројекта 45“, како широм света зову Кеија Нишикорија. Јапанац је изненадио све победивши Роџера Федерера 3:6, 7:5, 6:4, показавши да његови земљаци морају под хитно да смисле други надимак за свог играча.

          Тренутно је 21. на АТП листи, чека га приличан напредак од понедељка, а бројка „45“ му је својевремено наденута као задатак у потери за рекордним пласманом у историји јапанског мушког тениса. Пре њега је неприкосновен у Земљи излазећег сунца био Шузо Мацуока, као 46. на свету, а Кеи га је прешао 17. октобра 2011, када дошао на 30. позицију.

          Ђоковић и Нишкори су играли два пута до сада, скор је нерешен (Новак победио на Гаросу 2010, а изгубио у полуфиналу Базела 2011). Притом, Јапанац је један од малобројних играча на АТП туру који може да се похвали да је успео да освоји сет са нулом против нашег шампиона.

          - Титула у Индијан Велсу ми је дала самопоуздање које сам пренео и у Мајами. Осећам да овде играм боље него тада. Али, и даље то није онај ниво на ком желим да будем. Напредујем у форми како се турнир приближава самој завршници - причао је Ђоковић после тријумфа над Марејом у четвртфиналу (7:5, 6:3).

          Кладионице су уверене да ће Ноле овог пута остварити победу, а „Бет енд вин“ му је одредио квоту убедљивог фаворита од 1.10 (уз Болитијеријевог ученика је аутсајдерска квота 6.00). Ипак, Јапанац нипошто не сме да се потцени, о чему говори и његов низ у Мајамију, где је избацио и Давида Ферера. Има опасан сервис, одлично контролише и лопту током поена, поседује изванредну технику, посебно на бекхенду.

          - Новак игра заиста добро, ту нема сумње. Последњи пут смо се срели веома давно, у Базелу, где сам га победио. Надам се да ћу моћи и против њега да пружим партију као против Федерера - рекао је Јапанац, који је стигао у своје друго мастерс полуфинале у каријери.

          У другом делу жреба синоћ су у четвртфиналним мечевима играли Рафаел Надал - Милош Раонић и Александар Долгополов - Томаш Бердих.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари