Александра Крунић у четвртфиналу Ташкентa

ИМАЛА ЈЕ ПАД У ИГРИ У ДРУГОМ СЕТУ, АЛИ ЈЕ ПОСЛЕ ПРЕКИДА ЗБОГ КИШЕ, УСПЕЛА ДА ПРЕУЗМЕ КОНТРОЛУ

Александра Крунић

        После одличних игара у Гвангжуу, где је играла прво финале на WTA турниру, Александра Крунић наставила је истим путем и у Ташкенту.

        Она је изборила пласман у четвртфинале, пошто је победила 113. тенисерку света, Јану Чепелову из Словачке, у три сета - 6:2, 1:6, 6:3.

        Српска тенисерка имала је пад у игри у другом сету, који је противница решила у своју корист са убедљивих 6:1, али је после тога и прекида меча који је уследио због кише, успела поново да преузме контролу.

        Крунић је у трећем сету играла силовито и повела је 5:0, а све што је Чепелова урадила је да мало продужи меч, будући да је спасила четири меч лопте.

        Српска играчица, која је шести носилац у Ташкенту, за пролаз у полуфинале бориће се са Рускињом Вером Звонаровом, која је елиминисала Францускињу Полин Парментије (6:2, 6:2).

        Крунић и Звонарова, 308. тенисерка света која је у главни жреб турнира у Ташкенту дошла кроз квалификације, никада се раније нису сусреле.

        Турнир у Ташкенту игра се за наградни фонд од 226.750 долара.

        Александра Крунић, која тренутно заузима 56. место на WТА листи, што јој је најбољи ренкинг у каријери, најавила је да ће после наступа у Ташкенту завршити сезону. Она је требало да игра и у Хонг Конгу и Пекингу, али је отказала те наступе, јер је физички веома исцрпљена, па је одлучила да оконча сезону месец дана раније и одмори се.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари