Кован о Новаковим речима: Чудна је то изјава

ПОХОД МАРИЈА НА ПРВО МЕСТО ATP ЛИСТЕ, КАЖЕ КОВАН, СЕ НЕ МОЖЕ ОЧЕКИВАТИ ОВЕ СЕЗОНЕ

   Новак Ђоковић

  • „Мислим да прави паузу како би био сигуран да може да се врати у пуној снази на старту наредне сезоне и да буде спреман за освајање два или три Слема у 2017. години“, каже Кован.

        Изјава Новака Ђоковића да „место број један није приоритет“ и даље је тема светских медија, а аналитичар „Скаја“ Бери Кован каже да је она „прилично чудна“.

        „То није нешто што очекујете да чујете од некога ко је на самом врху спорта којим се бави. Искрено, за мене је то чудна изјава“, навео је Кован.

        Како каже, та изјава показује да је Новак одвео тенис на један нови ниво претходних година и да је то имало своју цену.

        „Када помислите колико усмерени на једну ствар морате бити, колико сваког дана морате да будете фокусирани... Новак је био толико константан у великим мечевима, ментално је то морало да узме неки данак“, наводи Кован.

        Британски тениски аналитичар каже да је нормално да је дошло до пада након освајања дуго недостижног Ролан Гароса.

        „Признао је да је имао неколико ствари и ван терена, а велики фактор је било освајање пехара у Паризу. Годинама је покушавао да освоји сва четири Слема. Он је само човек, па је нормално да када оствари животни циљ мало посустане“, наводи Кован.

        Ипак, Кован верује да ће најбољем тенисеру света и те како годити кратка пауза.

        „Мислим да прави паузу како би био сигуран да може да се врати у пуној снази на старту наредне сезоне и да буде спреман за освајање два или три Слема у 2017. години“, каже Кован.

        Говорећи о Ендију Марију и његовом походу на прво место ATP листе, Кован каже да се то не може очекивати ове сезоне.

        „То би било мало превише, али у неком тренутку следеће године, можда од марта, Енди би могао да се фокусира на томе да по први пут постане број један, што би било невероватно достигнуће“, рекао је Кован.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари