Ко ће заменити Вајду у Ђоковићевом боксу?

„ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ“ ПРЕНОСЕ ДА ЈЕ АНДРЕ АГАСИ НАЈБЛИЖИ МЕСТУ НОВАКОВОГ НОВОГ ТРЕНЕРА

Новак Ђоковић

  • Након што је Ђоковић раскинуо сарадњу са Марјаном Вајдом, кондиционим тренером Герхардом Фил Гричем и физиотерапеутом Миљаном Амановићем, навелико се спекулише ко ће убудуће седети у његовом стручном тиму

        Новак Ђоковић направио је жесток и изненађујући „рез“. Одлучио је да се после више од деценије сарадње захвали тренеру са којим је практично освојио све у каријери. Под палицом Марјана Вајда освојио је 67 ATP титула, укључујући и 12 гренд слем трофеја.

        Пре него што је 2006. ангажовао Словака Новак је у витрини имао пехаре три фјучерса и три челинџера.

        Ђоковић је донео одлуку да направи озбиљне промене у каријери. На мастерс у Мадриду, који стартује сутра и на којем брани трофеј, допутовао је у пратњи брата Марка. Очекује се да би после наступа у Шпанији могао да обелодани име новог тренера.

        Медији већ увелико спекулишу ко ће заузети Вајдино место. Неки помињу да ће то поново бити Борис Бекер, са којим је сарађивао од 2013. до 2016, други сматрају да би могао бити још један из плејаде играча који су се после врхунске каријере окренули тренерском послу, попут Пита Сампраса, Матса Виландера, Штефана Едберга или Горана Иванишевића, или искусни стручњак као Бред Гилберт или Патрик Муратоглу...

        „У игри“ је много кандидата, а није немогуће да се Ноле одлучи за неког које је на терену искусио и направио много тога.

        „Вечерње новости“ преносе да је најближи месту Ђоковићевог тренера Андре Агаси. Прослављени амерички тенисер требало би да ускоро започне неку врсту сарадње са други тенисером света, а ако се покаже да функционишу добро и да би то могла да буде „озбиљна прича“, онда би је и озваничили.

        Андре Агаси (47) је током каријере освојио 60 трофеја, али је и један од ретких који је освојио и сва четири гренд слема, баш као и Ђоковић.

        Американац, који је био и први на ATP листи, једини је тенисер који је уз четири највећа турнира у тенису освојио и пехар Дејвиса купа, златну медаљу на Олимпијским играма и завршни турнир сезоне, Мастерс куп.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари