Каролина Вознијацки у осмини финала Вимблдона

ЗА ПЛАСМАН У ЧЕТВРТФИНАЛЕ, ИГРАЋЕ СА БОЉОМ

ИЗ МЕЧА НА ЛИ - ЗАХЛАВОВА СТРИЦОВА

Каролина Вознијацки

       Некадашња прва тенисерка света Каролина Вознијацки победила је младу Хрватицу Ану Коњух са 6:3, 6:0 и пласирала се у осмину финала Вимблдона.

       Хрватица, која има само 16 година и сада је 189. на свету, пружила је одличан отпор у првом сету, у два наврата је имала прилику да дође до брејка предности, али није их искористила.

       Данкиња је у осмон гему реализовала брејк шансу, а затим је у гему у којем је сервирала за сет спасла још једну брејк шансу и повела са 1-0. Губитак првог сета потпуно је деморалисао Коњух, која у другом сету није узела ни гем.

       Вознијацки је меч завршила са 9 винера и 4 неизнуђене грешке, а Хрватица је уписала 19 директних поена и 25 грешака. За пласман у четвртфинале, у којем на Вимблдону до сада никада није била, Вознијацки ће играти са бољом из меча Нa Ли - Захлавова Стрицова.

       У заосталом мечу другог кола у дуелу две младе наде 17-годишња Белинда Бенчич савладала је две године старију Американку Викторију Дувал 6:4, 7:5. У трећој рунди Белинду чека трећа носитељка Симона Халеп, која је добила Лесју Тсуренко са 6:3, 4:6, 6:4.

       Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари