Ју Ес опен: И Цонга предао меч Ђоковићу…

ПОСЛЕ ВЕСЕЛОГ И ЈУЖНОГ, ФРАНЦУЗ ТРЕЋИ ТЕНИСЕР НА ТУРНИРУ КОЈИ ЈЕ ПРЕДАО МЕЧ НАШЕМ АСУ

Жо-Вилфред Цонга и Новак Ђоковић

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Отвореног првенства САД, пошто му је Француз Жо-Вилфред Цонга на крају другог сета предао четвртфинални меч.

        Ђоковић је водио с 6:3 и 6:2 у тренутку када му је Цонга због повреде левог колена предао меч.

        Српски тенисер је тако заказао полуфинални меч Ју Ес опена с још једним Французем - Гаелом Монфисом који је у четвртфиналу победио сународника Луку Пуја у три сета 6:4, 6:3 и 6:3.

        Ово је трећа предаја Ђоковићевих противника на Отвореном првенству САД. Прво му је Чех Јиржи Весели предао меч другог кола без борбе, да би потом у трећем колу Рус Михаил Јужни средином првог сета морао да се повуче због повреде.

        Ђоковић је против Цонге одиграо квалитетан меч, а једино је у завршници првог сета дошло до малог мада у игри када је Цонга успео да узврати одузимањем сервиса и смањи заостатак на 4:3. Већ у наредном гему први тенисер света направио је нови брејк, а потом је на свој сервис лако дошао до предности од 1:0 у сетовима.

        У другом сету Ђоковић је наставио у истом ритму, само је овај пут већ у трећем гему (2:1) стигао до брејка на шта Француз није имао одговор.

        Изузетно квалитетном игром српски тенисер задржао је стечену предност, да би у седмом гему још једном одузео сервис ривалу (5:2), а потом и на свој сервис потврдио други сет.

        Ђоковић је имао 18 директно освојених поена, седам више од Цонге, али је Француз уписао 36 неизнуђених грешака, 24 више од првог тенисера света.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари