Јелена у полуфиналу WТА турнира у Нирнбергу

ПЛАСИРАЛА СЕ МЕЂУ НАЈБОЉЕ ЧЕТИРИ ИГРАЧИЦЕ ТУРНИРА, САВЛАДАВШИ ЛУРДЕС ДОМИНГЕС ЛИНО ИЗ ШПАНИЈЕ СА 2:0, ЗА ФИНАЛЕ ПРОТИВ АНДРЕЕ ПЕТКОВИЋ

          Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале WТА турнира у Нирнбергу савладавши у четвртфиналу Лурдес Домингес Лино из Шпаније са 2:0 у сетовима - 6:4, 6:0.

         Јанковићева је потврдила одличну форму и лако победила 50. са светске ранг листе након 79 минута игре. Препустила је противници само четири гема и остварила четврти тријумф у исто толико међусобних дуела.

         Домингес Лино је пружила чвршћи отпор само у првом сету, други је протекао у апсолутној доминацији српске тенисерке, која је оправдала улогу главног фаворита на турниру.

         У борби за финале Јелена се састаје са Андреом Петковић из Немачке, која је савладала земљакињу Анику Бек са 4:6, 6:3, 7:5.

         Српкиња са немачким пасошем, својевремено девети рекет света, дуго се опорављала од повреде и тренутно заузима 103. место на WТА листи. Петковићева има бољи међусобни скор против Јанковићеве и води са 3:2.

         Турнир у Нирнбергу игра се за укупан наградни фонд од 235.000 долара.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари