Јелена на Стосур, Ана на Вознијацки

Најбоље српске тенисерке се пласирале у четвртфинале турнира у Дубаију

* Јанковић Флавију Пенету савладала резултатом 6:4, 6:2, док је Ивановић победила Марију Кириленко са 6:2, 7:6 (7:4)

* Јанковић ће у четвртфиналу играти против трећег носиоца Саманте Стосур из Аустралије, а подједнако тежак задатак ће имати и Ивановић, чија ће противница највероватније бити Каролина Вознијацки из Данске

        ДУБАИ, (ФоНет) - Најбоље српске тенисерке Јелена Јанковић и Ана Ивановић пласирале су се у четвртфинале турнира у Дубаију, пошто су данас у мечевима другог кола победиле Италијанку Флавију Пенету, односно Рускињу Марију Кириленко.

        Јанковић је Пенету савладала резултатом 6:4, 6:2, док је Ивановић победила Кириленко са 6:2, 7:6 (7:4).

        У осмом међусобном дуелу против 30-годишње Пенете, Јанковић је доста лако стигла до шесте победе. У првом сету је имала нешто више проблема, јер је Италијанка мање грешила док је имала снаге, а у другом је све било решено када је српска тенисерка повела 3:0, уз два брејка.

        Пенета је тада успела да врати један брејк и да смањи на 3:2, али више од тога није могла и Јанковић је после сат и 40 минута заслужено прошла у четвртфинале.

        Ивановић је против Кириленко играла 12 минута дуже, али је после доста проблема у другом сету ипак стигла до четврте победе у шестом међусобном мечу против Кириленко.

        У првом сету Ана је са три брејка лако стигла до предности, а у другом су обе тенисерке имале доста проблема са сервисима, па је виђено шест брејкова, по три на обе стране.

        Рускиња је после свог треæег брејка повела 4:2, али је Ивановић успела да се врати и да добије три гема заредом. Сет је на крају решен у тај брејку, који је српска тенисерка боље почела и уз два мини брејка повела 3:0.

        Кириленко је успела да преокрене резултат и поведе 4:3, да би уследила још једна Анина добра серија од четири узастопна поена и победа.

        Јанковић ће у четвртфиналу играти против трећег носиоца Саманте Стосур из Аустралије, а подједнако тежак задатак ће имати и Ивановић, чија ће противница највероватније бити Каролина Вознијацки из Данске, која се састаје са Симоном Халеп из Румуније.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари