Јелена Докић се после болести враћа тенису!

ПОСВЕТИЋЕ СЕ РАДУ СА НАЈМЛАЂИМА, А БИЋЕ И КОНСУЛТАНТ ЗА ФОКС ТОКОМ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА

Јелена Докић

  • Разболела сам се и морала сам да одсуствујем неко време, проблем са штитном жлездом сам решавала у последњих 18 месеци

        Некада југословенска репрезентативка и помало заборављена тенисерка из Аустралије Јелена Докић, вратила се спорту после болести са којом се изборила.

        Докићева, која је рођена у Осијеку, а наступала и за Аустралију и за Србију, успела је да победи проблеме са штитном жлездом и преселила се у Мелбурн где је започела тренерску каријеру.

        „Имала сам неколико тихих година пошто сам завршила каријеру. Пријало ми је да будем испод радара, али се враћам у тенис. Разболела сам се и морала сам да одсуствујем неко време. Проблем са штитном жлездом сам решавала у последњих 18 месеци, дошло је до побољшања у последњих неколико месеци, добила сам ,зелено светло’, али сада морам да се носим са последицама“, рекла је Докићева.

        Борба је била дуга и напорна.

        „То је битка која стварно утиче на ваше здравље. Морате да оздравите јер проблеми утичу на метаболизам и телесну тежину. Сада сам се вратила, када се ситуација побољшала преселила сам се у Мелбурн. То је добра ствар и овде ћу покушати да се вратим у тенис. Волим много ову игру и желим да се бавим нечим што има везе са тенисом“.

        33-годишња девојка је некада била четврта на свету, а сада ће се посветити раду са најмлађима, почевши од егзибиције Кујонг класик.

        „Биће сјајно јер је то невероватан догађај“, додала је Јелена која ће бити консултант за Фокс током Аустралијан опена, од 16. до 29. јануара.

        „Веома сам узбуђена због тога, никада до сада нисам коментарисала тако велики турнир, посебно не сингл мечеве“.

        Она се са новим послом упознала на Вимблдону још током играчких дана.

        „То је нешто што стварно волим и у шта имам одличан увид. Важно је само све спојити у целину. Знам како изгледа изаћи и играти пред 15.000 људи. Можда могу да пружим нешто више јер знам кроз шта пролазе играчи“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари