Јечменица: Време је да се окренемо млађима

ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА СМЕНУ ГЕНЕРАЦИЈА, ТРЕБА ИСКОРИСТИТИ И СТАРИЈЕ ЗБОГ ЊИХОВОГ ИСКУСТВА

Ивана Јоровић и Татјана Јечменица

  • Треба искористити Јеленино искуство и савете. У Естонији ће играти Нина, Александра, Ивана и Олга - каже селектор FED куп репрезентације Србије и додаје да Ани жели све најбоље

        FED куп репрезентација Србије је на прекретници, Ана Ивановић је отишла у пензију, Јелена Јанковић није толико далеко, Бојана Јовановски се враћа после операције, а како ствари стоје дошло је време за смену генерација.

        - Време је да се гурају млађе генерације, треба искористити старије док још играју и да сакупљају искуство од Јелениних савета која је толико година у врху и која својим присуством може да пружи подршку на терену и ван њега. Време је да се окренемо млађима и да у наредном периоду они буду носиоци игре - почиње причу Татјана Јечменица-Јевтић за „Новости“.

        Права прилика за то ће бити у Естонији у фебруару где ће девојке покушати да изборе повратак у Светску групу. Већ једном су у томе успеле, пре две године у Мађарској, а сада ће екипа бити иста, с тим што ће уместо Војиславе Лукић у тиму бити Олга Даниловић.

        - На позив су ми потврдно одговориле Александра Крунић, Ивана Јоровић, Нина Стојановић и Олга Даниловић. Што се Јелене тиче, послат јој је позив, али сви знамо да је кубурила са повредама и да је у таквим годинама где јој је здравље на првом месту. Видећемо како ће се осећати после Аустралијан опена. Каква год њена одлука да буде ценићу је, урадила је много тога за ову репрезентацију и то треба да поштујемо. Бојана се полако опоравља, треба јој времена да се врати у такмичарски ритам и када буде спремна врата су јој отворена.

        Главна тема претходних недеља је био крај каријере Ане Ивановић, што је изненадило и Јечменицу.

        - Ако ћемо искрено, од Јелене и Ане се очекивало да у неком наредном периоду почну да размишљају о престанку професионалног бављења тенисом. Ипак, Анина одлука нас је мало затекла, јер смо очекивали да ће играти бар још ову сезону. Она је пуно тога урадила за српски и светски тенис и може лежерно да оде у пензију, прво да ужива, а онда да оствари све приватне планове које жели. Очигледно је да је осетила неко засићење, некада је била прва на свету, пала је на 63. место, тако да би вероватно и неке турнире морала да игра кроз квалификације, да тражи повратак у праву форму, за шта је потребно време, тако да је одлучила да је паметније овако - каже Татјана и додаје да очекује да ће Јанковићева играти још годину-две уколико је заобиђу повреде.

        Није крила Ана никада да воли децу и да би волела једног дана да оснује породицу, али селектор FED куп репрезентације није желела да говори о томе.

        - То су приватне ствари које не бих да коментаришем. Уколико до тога дође, у браку је и то је лепа ствар и желим јој сву срећу ако до тога дође. Сада има времена за приватни живот, да ли је то путовање са мужем или нешто друго зависи од њих. Поштујем њену одлуку, бавила се спортом који захтева много одрицања и заиста јој од срца желим све најбоље. Заслужила је да ужива - закључила је Татјана Јечменица-Јевтић.

РЕЗУЛТАТИ РАЗМАЗИЛИ

        Још једном је Татјана поновила да су навијачи можда превише навикли на велике резултате попут финала и титула, па им је све осим тога неуспех.

        - Мало смо се размазили тим великих успесима наших најбољих тенисера и тенисерки. На гренд слемовима је велики успех проћи три кола или играти у четвртфиналу - истакла је Јечменица.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари