Јечменица-Јефтић: Очекује нас тежак задатак

НАКОН ОДСУСТВА НАЈБОЉИХ ИГРАЧИЦА СВЕ НАДЕ ЉУБИТЕЉА ТЕНИСА

У СРБИЈИ БИЋЕ УСМЕРЕНЕ НА АЛЕКСАНДРУ КРУНИЋ

Татјана Јечменица Јефтић

         Селектор Фед куп селекције Србије Татјана Јечменица верује да њен тим, иако ослабљен, може да оствари победе на мечевима Евро-афричке зоне у Будимпешти.

         Србија ће у главном граду Мађарске, од 4. до 7. фебруара, наступити без Ане Ивановић, Јелена Јанковић, Јоване Јакшић и Бојана Јовановски.

         - Очекује нас тежак задатак, Мађарска и Аустрија су екипе које су дошле да победе, посебно Мађарице, које ће играти пред својом публиком. Не сумњамо у нас, атмосфера у тиму је позитивна, девојке су у доброј форми, расположене и сигурна сам се да ће се борити и дати све од себе на терену. Верујем у њих и у победу - рекла је Јечменица на конференцији за медије у просторијама Тениског савеза Србије.

         Она је додала да је ТСС омогућио да се екипа што боље припреми за предстојеће мечеве.

         - Важно је што су девојке окупиле четири дана пред путовање, то нам много значи због атмосфере, тимског духа и уигравања дублова - поручила је Јечменица.

         Након одсуства најбољих играчица све наде љубитеља тениса у Србији биће усмерене на Александру Крунић.

         - Први пут сам у улози прве играчице у репрезентацији, велика ми је част, али то је зато што најбоље тенисерке нису са нама. Циљ је да останемо у овој групи, а то значи да победимо Аустрију и Мађарску, а после ћемо ићи корак по корак. Не смемо да потценимо никога, морамо да пружимо више од максимума и да имамо мало среће - рекла је Крунићева.

         Ивана Јоровић и Доротеја Ерић истакле су да су почаствоване што ће играти и представљати Србију, док се после неколико година у национални тим вратила Војислава Лукић.

         - Позив у репрезентацију ми много значи, јер сам дуго била ван тениса. Напорно сам радила и тренирала, надам се да ћу успети то да искористим и да допринесем добрим резултатима Србије - навела је Лукић.

         Српске тенисерке тренираће до понедељка у Београду када ће кренути пут Мађарске. Тамо ће се такмичити 15 селекција, које ће жребом бити подељене у три групе са четири и једну групу са три тима.

         Победник А групе састаће се са победником Д групе, док ће победник Б групе играти са првим из Ц. Успешнији из та два дуела у априлу ће играти плеј-оф за пласман у Светску групу два.

         Поред Србије, у Будимпешти ће играти Аустрија, Белорусија, Белгија, Бугарска, Хрватска, Грузија, Велика Британија, Мађарска, Израел, Летонија, Линхтенштајн, Португалија, Турска и Украјина.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари