Јанко Типсаревић одустао и од Ролан Гароса

СРПСКИ ТЕНИСЕ БИО ПРИМОРАН ДА ОДУСТАНЕ ОД ТАКМИЧЕЊА

НА ДРУГОМ ГРЕН СЛЕМУ СЕЗОНЕ ЗБОГ ВИРУСНЕ ИНФЕКЦИЈЕ

Јанко Типсаревић и Новак Ђоковић

        Јанко се почетком године вратио тенису после неугодне повреде и 17 месеци одсуства, наступио је на неколико турнира и оставио добар утисак.

        Ипак, Јанкела је најпре био приморан да повуче са турнира у немачком Хајлброну због повреде кука, да би га сада вирусна инфенкција спречила да се појави на свом првом грен слем турниру од повратка на терен.

       „У протекле три недеље се издешавало доста ствари (повреда препоне и вирусна инфекција) који су ме приморали да одсуствујем са тениског терена. После доста размишљања, докторових савета и личног искуства мој тим и ја смо одлучили да прескочим French Open 2015. Чим будем био у могућности узећу неколико недеља да се спремим за наредне изазове уз наду да до краја године неће бити више прекида. Хвала на подршци“, написао је Типсаревић на Фејсбуку.

        Некадашњи осми тенисер света највероватније ће бити спреман за највише десетак дана, па га треба очекивати на Вимблдону, док ће његово место у главном жребу Отвореног првенства Француске заузети неко од лаки лузера.

        Типсаревић је тренутно 474. играч света.

        Ролан Гарос почиње 24. маја, а у центру пажње биће напад првог тенисера света Новака Ђоковића на прву титулу у Булоњској шуми, једину која му недостаје.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари