Јанко преотео Виктору Куп Кремља

СРПСКО ФИНАЛЕ У МОСКВИ ПРИПАЛО ТИПСАРЕВИЋУ

  • У прво српско АТП финале у историји, Типсаревић је ушао као благи фаворит
  • Типсаревићу је то друга титула на АТП турнирима у каријери. Прву је освојио пре мање од месец дана у Куала Лумпуру, а на челенџерима је побеђивао десет пута
  • Била је ово за мене сјајна недеља, а честитам Виктору јер је поново дошао до финала. Посебну захвалност дугујем свом тиму и супрузи, јер су ме бодрили и кад ми није ишло добро, као и родитељима и свим људима у Србији. Надам се да ћу наредне године доћи да браним титулу, рекао  Типсаревић

        МОСКВА, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић тријумфовао је на Купу Кремља у Москви, пошто је у финалу савладао браниоца титуле Виктора Троицког у два сета - 6:4, 6:2.

        Типсаревићу је то друга титула на АТП турнирима у каријери. Прву је освојио пре мање од месец дана у Куала Лумпуру, а на челенџерима је побеђивао десет пута.

        Захваљујући тријумф у Москви, Типсаревић се пробио на десето место годишње листе и остао у трци за пласман на завршњи годишњи Мастерс куп у Лонодну. Да би то остварио и пробио се на осмо место, морао би да оствари одличне резултате на наредна три турнира.

        У прво српско АТП финале у историји, Типсаревић је ушао као благи фаворит, пре свега због тога што је последњих месеци био у бољој форми од Троицког. То је на терену успео да потврди и савладао је прошлогодишњег победника Купа Кремља за нешто мање од сат и по.

        Већ у првом гему Типсаревић је успео да одузме сервис Троицком и тако најави нови тријумф. Троицки је у четвртом гему успео да врати брејк и изједначи на 2:2, али Типаревића то није поколебало. Наставио је да притиска сервис противника и у деветом гему искористио је другу брејк лопту у мечу и повео 5:4, а потом је на свој сервис лако завршио посао у првом сету.

        Други сет припао је потпуно Типаревићу. Троицки је постао веома нервозан, имао је доста проблема са сервисом и у сваком гему у коме је сервирао суочавао се са брејк лоптама.

        У првом је спасио две, а у трећем једну, да би у петом гему коначно попустио и Типсаревић је направио брејк.

        Био је то практично крај меча, јер Троицки више није имао снаге за преокрет. Ушао је у сукоб и са главним судијом и у наставку је лако изгубио наредна три гема.

        Типсаревић је до победе дошао сасвим заслужено, а највећу предност стекао је изванредним сервисима. Иако му је проценат првог сервиса био само 45 одсто, после убаченог почетног ударца освојио је чак 90 осто поена. После другог сервиса освојио је 58 одсто поена, а Троицки само 23 одсто и прошлогодишњи победник то није могао да надокнади.

        „Била је ово за мене сјајна недеља, а честитам Виктору јер је поново дошао до финала. Посебну захвалност дугујем свом тиму и супрузи, јер су ме бодрили и када ми није ишло добро, као и родитељима и свим људима у Србији. Надам се да ћу наредне године доћи да браним титулу“, рекао је Типсаревић.

        Троицки је после меча честитао Типсаревићу и рекао да је победио данас бољи играч.

        „Честитам пријатељу Јанку. Одиграо је невероватан турнир. Заслужио је победу, јер је био много бољи у финалу и желим му да оде на Мастерс куп. Упркос поразу, не могу да будема незадовољан, јер сам стигао до финала и могу да кажем да сам имао добар турнир“, рекао је Троицки.

        Тадић честитао и Јанку и Виктору

        Председник Србије Борис Тадић честитао је Јанку Типсаревићу тријумф, а Виктору Троицком учешæе у финалу АТП турнира у Москви.

        „Најискреније вам честитам. Желим вам много успеха и у наставку каријере“, поручио је Тадић у честитки.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари