Јанко изгубио од Раонића, али најбољи у дублу

Типсаревић на турниру у индијском Ченају освојио нових 60 АТП

          ЧЕНАЈ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да освоји титулу на турниру у Ченају у Индији, пошто је у финалу изгубио од Канађанина Милоша Раонића после велике борбе у три сета - 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).

          У дуелу који је трајао три сата и 13 минута није виђен ниједан брејк, иако је Раонић имао девет, а Типсаревић четири прилике да одузме противнику сервис.

          У тај брејку првог сета Типсаревић је успео да освоји све поене на свој севис и да направи један мини брејк и то му је било довољно да поведе у мечу.

          У преостала два тај брејка, међутим, 21-годишњи Црногорац са канадским пасошем сервирао је изванредно, као и током целог меча, и српски тенисер није успео да стигне до треће титуле у каријери.

          Упркос поразу, Типсаревић може да буде задовољан учинком на овом турниру. Пласманом у финале зарадио је 60 поена за АТП листу, јер је прошле године испао у полуфиналу, и наговестио да је на почетку сезоне у доброј форми.

          А још је – у пару са Леандром Паесом из Индије -тријумфовао у конкуренцији парова, пошто су у финалу савладали Израелце Џонатана Ерлиха и Ендија Рама резултатом 6:4, 6:4.

          Типсаревић је финале дублова играо само два сата након пораза у мечу за титулу у синглу, па је успех који је остварио са једним од најбољих дубли играча света утолико вреднији.

          У веома неизвесном мечу, Типсаревић и Паес су укупно освојили само три поена више од противника, али су им припали готово сви кључни поени у мечу.

          У оба сета српско-индијска комбинација је правила по два брејка, а свој сервис су губили по једном, па су на крају Типсаревић и Паес заслужено славили после 73 минута игре.

          Они ће поделити награду од 21.800 долара, а српски тенисер је за учешће у финалу сингла освојио 37.800 долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари