Ивановић у трећем колу турнира у Мајамију

СРПКИЊА ОСЦИЛИРАЛА У ИГРИ, АЛИ НА КРАЈУ ИПАК ОПРАВДАЛА УЛОГУ

ФАВОРИТА САВЛАДАВШИ ИРИНУ ФАЛКОНИ СА 7:5, 6:7 (4:7), 6:3

       Најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у треће коло финала турнира премијер серије у Мајамију савладавши у другом колу Американку Ирину Фалкони у три сета - 7:5, 6:7 (4:7), 6:3

        У првом међусобном окршају шесте и 100. тенисерке света Српкиња је осцилирала у игри, али је после неочекивано снажног отпора Американке на крају ипак оправдала улогу фаворита.

        Српска тенисерка је у првом сету направила два брејка, док је Американки, то пошло за руком само једном.

        Други сет је донео много више узбуђења. Ивановићева, шеста тенисерка на WTA ранг листи, је у шестом гему одузела сервис ривалки, али је Фалкони успела да узврати одузимањем сервиса у деветом гему и сет одведе у тај-брејк, који је добила са 7:4.

        У одлучујућем сету било је чак пет брејкова, од чега је Ивановићева направила три, те је тако изборила пласман у треће коло.

        Ивановићева је у Мајамију остала једина представница Србије у женском синглу, након што су елиминисане Јелена Јанковић, Бојана Јовановски и Александра Крунић.

        У борби за осмину финала састаје се са Немицом Сабине Лисицки, која је надиграла земљакињу Јулију Гергеш такође у три сета - 7:6 (7:1), 6:7 (5:7), 6:4.

        Против 21. тенисерке на WTA листи Ивановићева има позитиван скор и води са 4:1.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари