Ивановић: Нисам донела одлуку преко ноћи

БОРИЛА САМ СЕ СА ТЕЛОМ И ПОВРЕДАМА, ТАКО ДА САДА ЗАИСТА ОСЕЋАМ ДА ЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ПОВУЧЕМ

Ана Ивановић

        Некадашња прва тенисерка света Ана Ивановић рекла је да је била нервозна док је саопштавала вест о повлачењу из тениса и додала да одлуку није донела преко ноћи.

        Ивановићева је недуго након што је објавила крај професионалне тениске каријере за сајт WТА дала свој први интервју. Прво питање је гласило како се осећа након што је саопштила ту одлуку.

        „Била сам мало нервозна, али добро сам“, рекла је Ивановићева.

        „Нисам донела одлуку преко ноћи, била ми је на уму већ неко време. Покушала сам да пратим своје срце, јер је то за мене увек најбољи пут. Почела сам да играм тенис јер сам заволела тај спорт. И даље га волим, али је време да кренем даље из различитих разлога. Нисам имала среће са повредама, пре две године била сам у Топ 10, али борила сам се са телом и повредама. Тако да сада заиста осећам да је време да се повучем“, рекла је 29-годишња Ивановићева.

        Ивановићева је истакла да је поносна на све што је урадила у каријери и додала да су јој сви успони и падови помогли да постане особа која је данас.

        Ивановићева је свој први трофеј освојила у Канбери 2005. године, а највећи успех остварила је 2008. освајањем Ролан Гароса.

        „Била сам само девојка која је уживала у тенису и нисам размишљала о последицама. Временом научите да постоји притисак, да постоје очекивања и тада престанете да играте слободно. Мислим да никада нисте у потпуности припремљени за успех, али мислим да су ми били потребни искуснији људи у мом тиму који би ме научили како да се носим са притиском. Али, све то ми је помогло да схватим да све да преживим“, рекла је она.

        Ивановићева је навела да ће јој највише недостајати пријатељи.

        „Дефинитивно ће ми највише недостајати пријатељи које сам стекла током година, али се надам да ћу их поново срести. Иронија је и што ће ми недостајати и путовања, иако се радујем што ћу више бити кући. Али, недостајаће ми путовања јер уживам на лепим местима као што је Аустралија“, рекла је Ивановићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари