Ивановић и Шарапова у финалу Бризбејна!

У ПОЛУФИНАЛУ АНА ЈЕ САВЛАДАЛА АМЕРИКАНКУ ВАРВАРУЛЕПЧЕНКО,

А МАША ЈЕЛИНУ СВИТОЛИНУ ИЗ УКРАЈИНЕ

        Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у финале турнира у Бризбејну, победом над Американком Варваром Лепченко.

        Ивановићева је до тријумфа дошла са 7:6 (7:2), 6:4, после једног сата и 54 минута игре.

        У борби за титулу, Ана ће се састати са Маријом Шараповом, која је савладала Јелину Свитолину из Украјине са 2:0 - 6:1, 6:3.

        Ана је поново нервознија ушла у меч, што је Американка искористила и одузела јој сервис, а ту предност је држала све док Лепченко није сервирала за сет, при резултату 5:4. Тада је Ивановићева заиграла боље, стигла до до две брејк лопте и искористила је другу за 5:5. Уследили су брејкови на обе стране, пре тај-брејка, у којем је српска тенисерка била убедљива са 7:2.

        У другом сету, Ивановићева је одиграла сјајно после 1:1, направила је два брејка за низ 4:0 и прилике да већ у осмом гему сервира за меч. Међутим, после низа преокрета и једне Анине меч лопте, Лепченко се вратила у меч, пришла на 5:4, али је српска тенисерка у следећем гему отклонила све недоумице. Спасла је једну брејк лопту у десетом гему, а потом искористила шесту меч лопту за тријумф после скоро два сата игре.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари