Индијан Велс: Рат у калифорнијској пустињи

ПО МНОГИМА ДВОЈИЦА НАЈБОЉИХ, ЂОКОВИЋ И ФЕДЕРЕР БИ МОГЛИ ДА СЕ СРЕТНУ У ЧЕТВРТФИНАЛУ

  Роџер Федерер и Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић и Роџер Федерер су најуспешнији играчи у историји Мастерса у Индијан Велсу, а сада би могли да се сретну у четвртфиналу.

        Ђоковић је рекордер турнира у калифорнијској пустињи са пет титула и фантастичним скором 47-6, а уз то је и у серији од 17 узастопно добијених мечева (три последња издања је освојио).

        „Играчи су овде добродошли. Навијачи са страшћу прате овај спорт и то окружење вас инспирише“, рекао је српски тенисер после тријумфа прошле сезоне.

        Новак ће у Индијан Велсу покушати да оствари и још два подухвата. Потребне су му још две победе да би стигао до бројке 300 на турнирима Мастерс серије, а у том случају би сустигао и свог идола Пита Сампраса на десетом месту када су у питању играчи са највише ATP победа (762).

        Федерер има титулу мање од Ђоковића и сјајних 52-11 на турниру у Индијан Велсу.

        „Сама чињеница да се будите и сваки пут видите чисто плаво небо је довољно да се лепо осећате. Људи који долазе, долазе само због тениса. Људи ме препознају тамо“, каже Федерер.

        По многима двојица најбољих играча у историји нису се састали још од полуфинала Аустралијан опена 2016. године када је Ђоковић био убедљив. Српски тенисер води са 23-22 у победама, а добио је и сва три дуела у Индијан Велсу.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари