И Вавринка би могао да „прескочи“ Новака

ПОСТАО БИ ПРВИ ИГРАЧ ВАН „ВЕЛИКЕ ЧЕТВОРКЕ“ НА ДРУГОМ МЕСТУ ATP ЛИСТЕ ЈОШ ОД 2005.

Новак Ђоковић и Стан Вавринка

        Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић све је даље од првог места, што показује и најновија ATP листа објављена у понедељак.

        Ђоковић се налази на другој позицији са 4.185 бодова мање од првопласираног Ендија Марија, што је рекордна бодова откад се догодила смена на врху крајем прошле сезоне.

        С обзиром на то да брани много више бодова од Британца у следећих месец дана, нема много назнака да ће успети да драстично смањи заостатак, али се у међувремену појавио још један проблем, а он има веома познато име - Стан Вавринка.

        Швајцарац се налази на трећој позицији на свету са 5.685 бодова, што је округло 1.400 мање од Србина, па би могао да га „прескочи“ већ на Мастерсу у Мадриду. Да би то тога дошло, потребно је да освоји турнир, а да Новак испадне пре четвртфинала.

        Међутим, Вавринка ће тражити своју шансу и на предстојећим турнирима у Риму и Паризу, где је играо друго коло, односно полуфинале, за разлику од Србина који је уписао финале и титулу.

        За Вавринку би то друго место било најбољи пласман у каријери, али би такође постао први играч који је ван „велике четворке“ који се нашао на другом месту ATP листе још од 25. јула 2005. године.

        Од тада нико сем Роџера Федерера, Рафаела Надала, Новака Ђоковића и Ендија Марија није био на једном од прва два места ATP листе.

        Обојица играча свој наступ у престоници Мадрида почињу у среду - Ђоковићев ривал је Николас Алмагро, док се Стан састаје са Беноа Пером.

        Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 5.439.350 евра.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари