Хордорф: Да се чује гем, сет, меч Типсаревић

ПРЕТХОДНЕ ТРИ ГОДИНЕ БИЛЕ СУ ВРЛО ТЕШКЕ, ПОВРЕДЕ И ОПЕРАЦИЈЕ,

АЛИ ЈАНКО ЈЕ ВЕЛИКИ БОРАЦ

Јанко са Хордорфом

        Са њиме је Јанко Типсаревић проживео и најлепше и најтеже тренутке у каријери - био у Топ 10, али и закован за кревет.

        Сада, када је на путу повратка, тренер Дирк Хордорф и даље је са њиме и радује се раду са српским тенисером.

        „Претходне скоро три године биле су врло тешке, повреде и операције, али Јанко је велики борац и увек сам веровао у њега и у то да ће се вратити. Он има изражену вољу и жељу за тенисом - жели чак и да игра боље него што је икада играо, то јесте дуг пут, али то је његов циљ и за то ради. Освојио је челенџер у Кини, сада је победио једног од најбољих америчких играча на US Open-у (Сема Кверија), идемо даље“, почиње Немац причу за Б92.

        Јанко је био осми на свету, два пута је био део завршног Мастерса, а у будућности су постављени слични циљеви.

        „Он мисли да има још потенцијала и да није до сада играо најбоље што може, иако је две године био у Топ 10. Увек је важно стремити вишем и био је на правом путу - освојио је Ченај, играо осмину финала Аустралијан опена, а онда се догодила та повреда (предаја у мечу с Алмагром). Надам се да ће сада поново доћи до тачке у којој је био, а онда и наставити даље“.

        Иза Типсаревића је период пун изазова у којем је много научио, а то примећује и Хордорф, који са Јанком ради још од 2009. године.

        „Мислим да га све што се догодило није променило, али схватио је колико му је спорт дао. Срећна околност јесте што има жену и дете, то му даје велику стабилност у животу. Сада ће вероватно бити мало стрпљивији у животу, све је старији и искуснији, а после повреде је постао још свеснији тога колико му тенис значи“.

        После победе над Кверијем Јанко је изјавио да се нада да ће до Мелбурна бити „стари Јанко“.

        „Да, то је наш циљ. Не може се од нуле до сто доћи преко ноћи - биле су му потрене победе на челенџерима, како он воли да каже: ,Да се чује гем, сет, меч Типсаревић’, а сада су му неопходни тријумфи и на већим турнирима. Верујемо да му недостаје још неколико месеци и праве припреме јер их сада није имао. Уверен сам да ће се 2017. године вратити на истом нивоу вештине и физичке спреме као раније“, рекао је Хордорф за Б92 и закључио речима да Јанко најбоље игра када је агресиван и када стоји близу основне линије.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари