Грег Руседски: Нисам забринут за Ђоковића…

НЕ БИХ БИО ИЗНЕНАЂЕН ДА ВИДИМ НОВАКА У ЊЕГОВОМ НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРЕ РОЛАН ГАРОСА ИЛИ ВИМБЛДОНА

Грег Руседски

        Дуга пауза и компликован проблем са лактом оставили су велики траг на игру Новака Ђоковића. Српски ас, који је паузирао шест месеци, покушава ове сезоне да се врати у прави ритам, али му не иде.

        На Аустралијан Опену елиминисан је у четвртом колу, а након тога признао је да и даље осећа бол у лакту, због чега је обавио и мању хируршку интервенцију у Швајцарској, али је потом на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију претрпео поразе на старту.

        Ђоковић је признао да се осећао на терену као да први пут наступа на ATP туру, јер због неиграња није у правом ритму и кондицији.

        Грег Руседски, бивши канадски тенисер, каже да је сигуран да ће се Ђоковић, упркос лошем периоду у каријери, вратити на стазе старе славе врло брзо.

        „Нисам забринут за Новака. Вратиће се када поново психички буде спреман и када буде више играо. Кључно је питање колико је неопходно да прође времена како би његов лакат поново био добар после операције. Дакле, само је питање времена када ће се у потпуности опоравити и поново радити добар посао на терену“.

        Руседског не брине податак да је елиминацијом од Беноа Пера у другој рунди мастерса у Мајамију Ђоковић први пут после 2007. године везао три пораза у низу.

        Напротив, он верује да Новак има потребну снагу да се врати на стари, победнички пут.

        „Не бих био изненађен да видим Ђоковића у његовом најбољем издању пре Ролан Гароса или Вимблдона. Не можете тек тако да изгубите тако сјајног играча. То јесте психолошка ствар, али и физичка, јер смо видели да нема снаге иако никада раније он није показивао да је уморан. Једноставно када сте дуго одсутни, потребно је време да се вратите у прави ритам, неком краће, неком дуже: Нисмо ми сви Роџер Федерер“.

        Руседски је истакао да Ђоковићу сада нису примарни резултати, већ мечеви.

        „Потребно му је да игра. Колико познајем Новака, он ће у договору са Радеком Штепанеком и Андреом Агасијем вероватно играти сваке недеље. Јер не ради се ту о томе да он буде у потпуности спреман за Ролан Гарос, то није оно што тражи. Ради се о томе да поврати самопоуздање на терену, да поново побеђује и мислим да треба да форсира све док лакат може да издржи. Ако је процена да је то период до Ролан Гароса, онда тако и треба да ради, јер ће му то помоћи да поврати његов ритам, самопоуздање и осећај на терену. Једноставно, можете много да тренирате и да будете јако добри, али када играте мечеве то је нешто сасвим друго“, рекао је Руседски.

        „Ђоковићу су потребни мечеви како би поново добио свој победнички осећај“, закључио је некада четврти тенисер света.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари