Финале Ролан Гароса Шарапова - Вилијамс

ШАРАПОВА САВЛАДАЛА АЗАРЕНКУ, А ВИЛИЈАМС ЕРАНИ У ПОЛУФИНАЛУ

        Марија Шарапова у још једном тешком мечу савладала Викторију Азаренку и пласирала се у финале Ролан Гароса - 6:1, 2:6, 6:4.

        Руска тенисерка, тренутно друга на WТА листи, у суботу ће имати прилику да одбрани титулу најбоље на Отвореном првенству Француске.

        Она ће се за пети гренд слем трофеј у сениорској каријери (сва четири освојила је по једном) борити са Сереном Вилијамс.

        Међусобни скор 2:13 и серија од 12 пораза (!) у последњих осам година не дају јој велике изгледе за тријумф.

        Против Ерани (4:0) би то већ била потпуно друга прича. Њих две су се и прошле године састале у финалу и тада је резултат био 6:3, 6:2.

        Шарапова је дан после окршаја са Јеленом Јанковић одиграла још један дуг и напоран меч и поново славила у три сета - 6:1, 2:6, 6:4.

        Маша је приказала константнију игру од Викторије Азаренке и после изједначења на 1:1 у сетовима могла је и брже да заврши посао, али је изгубила гем на свој сервис при вођству од 5:2.

        Другом приликом није поновила грешку. Импресивно је сервирала и није дала противници ни најмању шансу да уведе полуфинални меч у потпуно неизвесну завршницу. Повела је са 40:0 и онда ас ударцем у „Т“ линију стигла на корак од „дупле круне“ на Ролан Гаросу.

        Шарапова је, по обичају, играла агресивно и нанизала 42 винера, наспрам само 15 Азаренке (и даље без гренд слем титуле ван Аустралије), док је неизнуђених грешака имала 17 више.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари