Крајиновић после драме финалиста у Паризу!

ОГРОМАН УСПЕХ 77. ИГРАЧА СВЕТА, НА ТУРНИР ДОШАО КАО КВАЛИФИКАНТ И НАПРАВИО ШЕСТ УЗАСТОПНИХ ПОБЕДА

  • Филип Крајиновић успео је да се пласира у финале Мастерса у Паризу, пошто је после велике борбе победио Џона Изнера - 6:4, 6:7(2), 7:6(5)

        Српски тенисер остварио је највећи успех у каријери и у финалу ће играти против бољег из дуела Жулијен Бенето - Џек Сок.

        Крајиновић ће од наредне недеље ући међу 40 најбољих на свету, а можда и међу 30, уколико буде био успешан у финалу.

        Подсећамо Крајиновић је на турнир дошао као квалификант и успео је да направи највећи успех у каријери. Српски тенисер, који је тренутно 77. играч света, направио је шест узастопних победа, седам ако се рачуна Надал који му је предао меч у четвртфиналу.

        Огроман успех за српског тенисера, редом су падали Пеља, Ђере у квалификацијама, па потом Сугита, Квери, Мау и Изнер!

        Српски тенисер одлично је отворио меч и већ после 20-так минута игре дошао до брејка предности, 3:2. Убрзо га је и потврдио и дошао до предности од 4:2. Сјајно је функционисала бекхенд паралела, док је и форхенд служио веома добро.

        После само 33 минута игре Крајиновић је дошао до сета (6:4) предности и тако најавио да би могао до великог успеха. У другом сету 77. играч планете није могао ништа на сервис Американца, али ни овај није успео да запрети.

        Поштено, победника је одлучио тај-брејк, у којем је Фића попустио, избацио два форхенда у аут и тако изгубио други сет, 7:6(2).

        Током одлучујућег сета видело се да је Крајиновићу понестало мало свежине, упао је у малу кризу, али се брзо опоравио и заиграо добар тенис. Спасао је две брејк лопте, а најважнија је била при резултату 4:4, када је Изнер могао до брејк. Ипак, Крајиновић је спасао брејк-шансе и повео са 5:4.

        Изнер није попуштао на свој сервис, па после отишло у одлучујући тај-брејк. Тамо је српски тенисер поново слабије кренуо, губио је са 3:1 и 4:2, међутим није губио наду. Успео је да направи један мини брејк, а потом и други и тако дође до прилике за победу.

        Прву меч лопту је искористио и заслужено прошао у велико финале Мастерса у Паризу.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари