Федерер победио у Лондону и поново је трећи на свету

Швајцарац у финалу мастерс купа бољи од Цонге у три сета -  6:3, 6:7 (6:8), 6:3

  • Федерер остварио 70. турнирску победу у каријери, која му је омогућила да се врати на треће место АТП листе, са којег га је недавно потиснуо Британац Енди Мареј

         ЛОНДОН, (ФоНет) - Швајцарски тенисер Роџер Федерер одбранио је титулу на Мастерс купу у Лондону, пошто је у финалу победио Француза Жоа Вилфреда Цонгу у три сета - 6:3, 6:7 (6:8), 6:3.

         Била је то 70. турнирска победа Федерера у каријери, која му је омогућила да се врати на треће место АТП листе, са којег га је недавно потиснуо Британац Енди Мареј.

         Финални меч трајао је два сата и 20 минута, иако је средином другог сета изгледало да ће бити неупоредиво краћи.

         После добијеног првог сета, Федерер је у другом направио брејк и код вођства од 5:4 сервирао за меч, али је тада Цонга максимално ризичном игром успео да врати брејк и касније у тај брејку изједначи.

         У трећем сету ипак није било никакве дилеме. Швајцарац је сервирао феноменално и у четири гема у којима је имао почетни ударац препустио је Цонги само три поена, па Француз није имао никакву шансу да било шта уради.

         Тако је Федерер изванредно завршио сезону у којој је Новак Ђоковић бриљирао у првих осам месеци.

         Швајцарски тенисер је освојио три последња турнира - Базел, Париз и Лондон – и показао да и даље итекако има амбиција да се врати на прво место АТП листе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари