Федерер: Новак зна како са Рафом

ШВАЈЦАРСКИ АС ПОРУЧИО: ВЕЋ ГА ЈЕ ДОБИО У МОНАКУ И ТУ СЕ ВИДЕЛО

ДА ЗНА КАКО БИ ТРЕБАЛО ИГРАТИ

        НИЈЕДАН осмех, већ само нерасположење, негативна енергија и чудно понашање „красили“ су Рафу Надала после седме титуле у Риму у последњих девет година.

       Нерадо је одговарао на питања новинара, деловало је као да се брани пред нападом, и нимало није личио на шампиона који руши све рекорде и бројке на црвеној земљи.

       - Пустите ме да уживам у овој победи. Нећу да причам о Ролан Гаросу, нећу да говорим ни о свом здрављу. Не занима ме у овом тренутку ко има веће шансе да ме угрози у Паризу, Федерер или Новак. Када дође време за то, размишљаћу. Сада ми то није тема - говорио је Рафа.

       Ако није желео причу о коленима и невероватном опоравку, Мајорчанин је причао о повратку у великом стилу.

       - Да ми је неко причао пре четири или пет месеци о томе да ћу после осам турнира у 2013. освојити шест титула из осам финала, рекао бих му да је луд. Три пехара са мастерс 1.000 и два из серије 500 је више од свега што сам сањао за овај период - истакао је Шпанац.

       Са друге стране, иако је изгубио, и приказао бледу партију, недостојну свог реномеа, Роџер Федерер је на конференцији за медије показао зашто га толико људи воли. Говорио је на три језика, енглеском, француском и немачком, стрпљиво и љубазно одговарао на иста, помало досадна питања, када је са неким говорио гледао га је право у очи, зрачио је харизмом и професионализмом, и није било теме о којој није желео да прича.

       - Биће тешко прекинути овај Рафин низ на Ролан Гаросу. Међутим, Новак Ђоковић је већ то учинио ове сезоне, када га је победио у Монте Карлу. Самим тим, Србин зна како треба играти против њега на шљаци - поручио је Швајцарац на питање српских медија о његовим и Новаковим шансама да добију Надала у Паризу.

       Само је Содерлинг савладао Шпанца на Отвореном првенству Француске, наставио је Роџер...

       - Седам мечева нас одваја од титуле на Гаросу. Важно је да будете фокусирани на сваког противника, не само на Рафу, и то је једини начин на који би требало играти. Ако дође до меча са Надалом, ту је неопходна максимална контрола и добар план игре, коју понављам, Ђоковић већ има.

       Роџер се осврнуо и на импозантне бројке Надала, и чињеницу да је у 33 дана одиграо 19 мечева и добио 18.

       - Нисам изненађен, осим можда у случају Индијан Велса. Ипак, тамо се није срео са Новаком, који је био у топ форми на бетону, па је искористио ту повољност у жребу. Опет, морам да признам да ме импресионира серија коју прави, из године у годину. Сигурно је фаворит за Ролан Гарос - закључује Федерер.

       Играчима следи пауза до 26. маја, а већина њих се сели у Град светлости у наредних неколико дана, како би се што боље адаптирали на тамошње услове.

ЗВИЖДУЦИ ПУБЛИКЕ

       РИМСКА публика је већи део финалног меча била потпуно на страни Федерера, а против Надала. Свака грешка Шпанца била је испраћена бучним аплаузом. Међутим, када су видели да Роџер не пружа ни минимум отпора, почели су да звижде Швајцарцу. Љубитељи тениса на стадиону „Ћентрали“ били су незадовољни што је меч трајао тако кратко и што су изостале очекивана неизвесност и борба.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари