Федерер: Није ми било пријатно на 6:0, 5:0...

ЗНАМ ДА ЈА НЕ БИХ ВОЛЕО ДА САМ У ТОЈ ПОЗИЦИЈИ, НА КРАЈУ

САМ БИО СРЕЋАН ШТО НИСАМ ОСВОЈИО ТАЈ ПРЕТПОСЛЕДЊИ ГЕМ

    Роџер Федерер

        Роџер Федерер изјавио је да му није било пријатно у тренутку када је водио са 6:0, 5:0 у дуелу са Ендијем Маријем.

        Швајцарац је на крају славио са 6:0, 6:1, а у разговору са новинарима саосећао је са колегом.

        „Није био баш супер осећај, знам да ја не бих волео да сам у тој позицији. Срећан сам што сам завршио меч, али искрено говорећи, на крају сам био срећан што нисам освојио тај претпоследњи гем. Било ми је непријатно. Не знам. Није ми се допало“, рекао је Федерер.

        Навијачи су разочарани недостатком узбудљивости и квалитета у досадашњим мечевима, а Федерер је апеловао на новинаре да не пишу исувише негативно.

         „Не знам да ли су људи разочарани или тужни или шта већ, али мислим да нису. Истински љубитељи тениса знају да се ово дешава. Организатори су дали све од себе, О2 Арена је фантастична. Надам се да ви (новинари) нећете убити догађај јер се ви много питате. Немојте да пишете негативно јер било је и доброг тениса. Ако пишете много о томе, можда буде реакције. Али ако будете позитивни, то би нам помогло“, рекао је Федерер уз осмех.

        Роџер је још једном нагласио своје мишљење да сервис нема толики утицај због подлоге у Лондону.

         „Ова подлога не опрашта много. Ако играш мало лошије од ривала са основне линије, тешко је извући се. Гледамо то целе недеље, пошто сервис нема толики утицај. Сада сам успео да будем бољи од њега са основне линије, што није увек случај када играм с њим“, закључио је Федерер после убедљиве победе.

        Енди Мари изјавио је да је јасно да још није на нивоу на којем су Ђоковић, Надал и Федерер.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари