Федерер: Биће Новак опет број један у 2017.

ЕНДИ ЈОШ НЕКО ВРЕМЕ ДРЖАТИ ЧЕЛО, ОЧЕКУЈЕМ ЗАИСТА ЖЕСТОКУ БОРБУ, КОСТ У КОСТ...

Новак Ђоковић и Роџер Федерер

        Новак Ђоковић је у 2016. одиграо маестрално у првој половини години, док је у наставку бележио нешто лошије резултате и имао проблем са повредом, па је у финишу сезоне морао да препусти прво место на ATP листи Ендију Марију, после 122 недеље владавине.

        Он је после берићетних наступа у првих неколико месеци освојио и Ролан Гарос, једини гренд слем који му је недостајао и први после Рода Лејвера који је то учинио 1969. године, везао је титуле на четири највећа турнира.

        Поставио је још много рекорда, па је у томе било веће изненађење што је Ђоковић испустио огромну бодовну предност, која је износила више од 8.000 поена.

        И Роџер Федерер, рекордер по броју освојених гренд слем трофеја, истакао је да готово нико није веровао да Србин неће окончати годину на првом месту светске листе.

        „Био сам искрено изненађен што је Мари успео да заврши годину на челу ATP листе после онаквог Ђоковићевог старта у 2016. Енди није само успео да дође на прво место, већ и да га задржи, због чега му још више одајем признање“, рекао је Федерер.

        Швајцарац, који би следеће недеље требало да се врати на терен на Хопман купу у Перту после шестомесечне паузе, рекао је да очекује да ће се Ђоковић вратити на трон.

        „Очекујем да ће Новак поново бити број један“, изјавио је Федерер, који ће 2017. почети као 16. играч света, што је његов најгори пласман од 2001. године.

        „Биће тешко да то уради у првих неколико месеци нове године, због великог броја бодова које брани и доминације коју је имао почетком 2016, тако да ће Енди још неко време држати чело. Биће важно и ко ће бити здравији, то ће играти велику улогу. Очекујем заиста жестоку борбу, кост у кост, између њих у наредних шест месеци до годину дана“, поручио је један од најбољих тенисера свих времена.

        Он је навео да је Ђоковић демонстрирао нешто што никада пре ником није успело у тенису, али да је Мари својим успехом охрабрио и остале играче да могу да парирају Србину.

        „Енди је успео да после Новаковог фантастичног низа освоји гренд слем и потврдио да ипак може да му се парира. Тако да је јасно да је освајање два гренд слема неопходно да му се изађе на црту. Ђоковић је направио нешто што нико није, ја сам био близу тога, али нисам успео. Биће веома тешко да било ко то сруши, али јасно је да постоји начин, да знамо да је то могуће и на нама је да пронађемо тај модел, да осмислимо план како да победимо Новака“, навео је Федерер, освајач 17 гренд слем трофеја у каријери.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари