Федерер би волео да игра против Ђоковића

ОДИГРАЛИ СУ 45 МЕЧЕВА ЈЕДАН ПРОТИВ ДРУГОГ, У УКУПНОМ СКОРУ НОВАК

У БЛАГОЈ ПРЕДНОСТИ 23 ПРЕМА 22

Роџер и Ђоковић на Вимблдону

        Швајцарски тенисер Роџер Федерер каже да је прошло доста времена откако је последњи пут играо са Новаком Ђоковићем, али се осврнуо и на жреб њих двојице.

        Федерер је такође рекао да ће Рафаел Надал највероватније проћи у финале Вимблдона.

        „Волео бих да играм против њега (Ђоковића), прошло је већ неко време како нисмо играли“, рекао је Федерер за SRF Sport. Ако Швајцарац прође Григора Димитрова, у наредном мечу га чека бољи из дуела Милоша Раонића и Александра Зверева.

        С друге стране, Ђоковић са којим би Швајцарац могао да се сусретне у полуфиналу, игра против Адријана Манарина, после кога би евентуално могао на бољег из дуела Доминика Тима и Томаша Бердиха.

        Федерер мисли да ће Раонић изаћи као победник, мада признаје да у његовом тиму више нагињу ка победи Зверева. Он је прокоментарисао и други део жреба у коме су Надал и Мари.

        „Како Рафа игра, чудило би ме да Мари дође до финала. Мислим да Рафа хоће“, каже Роџер коме се не допада идеја коучинга, о чему је било речи претходних дана.

        „Мени је ,кул’ то што си у тенису некако свој на терену. Нема свако исте могућности за коучинг, па нисам сигуран колико би то било од користи. Али, знате, може бити интересантно за неке људе да виде како то изгледа“, каже Федерер.

        Иначе, Ђоковић и Федерер су одиграли 45 мечева један против другог, али последњи важнији меч пре годину и по дана у Мелбурну. Српски играч је тада после десет година ривалства повео у победама против Швајцарца са 23 према 22.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари