Федекс: Видим зашто је Чунг победио Новака

ИМА ТУ ПОТРЕБНУ СМИРЕНОСТ, МИСЛИМ ДА ЋЕ ДОСТИЋИ СЛЕДЕЋИ НИВО

И БИТИ МЕЂУ 10 НАЈБОЉИХ 

        Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је данас да је срећан што се пласирао у финале Отвореног првенства Аустралије, али не и због начина на који се то десило.

        - Очигледно, срећан сам што сам у финалу, али не овако. Знам како је тешко освојити неки од највећих турнира. Годинама су ме Новак Ђоковић и Рафаел Надал блокирали на том путу. Био бих срећан да освојим још један гренд слем трофеј пре него што се пензионишем. Сада сам на само један меч од тога - рекао је Федерер после меча у Мелбурну.

        Федерер је прошао у финале пошто му је Хјеон Чунг из Јужне Кореје предао меч.

        По његовим речима, први сет је протекао нормално и није видео да јужнокорејски тенисер има проблема.

        - Први сет је прошао нормално и нисам могао да видим да се нешто дешава са мојим противником. У другом сам осетио да постаје спорији. Имао је проблем - казао је Федерер.

        Један од најбољих тенисера свих времена имао је само речи хвале за Чунга, који је између осталих на Аустралијан опену елиминисао и Новака Ђоковића.

        - Чунг има ту потребну смиреност. Мислим да ће достићи следећи ниво и бити међу 10 најбољих на свету, сигурно. Сада могу да видим зашто је победио Новака и Александера Зверева. Биће одличан, одличан играч - рекао је Федерер.

        Противник у финалу првог гренд слем турнира у сезони биће му Марин Чилић из Хрватске, са којим има међусобни скор од осам победа и једног пораза.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари