Фед куп: Српкиње сјајне, Летонке ипак боље…

ОЛГА ДАНИЛОВИЋ ЗАБЕЛЕЖИЛА НАЈВЕЋИ ПОДВИГ У КАРИЈЕРИ - ПОБЕДОМ НАД 15. ИГРАЧИЦОМ НА СВЕТУ

Олга Даниловић

  • Тенисерке Србије нису успеле да победе Летонију у одлучујућем мечу за плеј-оф за попуну Светске Б групе Фед купа

        Олга Даниловић забележила је највећи подвиг у каријери, Дејана Радановић није могла да изненади шесту играчицу света, а онда у дублу Србија није успела да се домогне победе и наплати сјајну игру претходних дана у Талину.

        Тенисерке Србије нису успеле да надиграју Летонију и обезбеде место у баражу за попуну Светске Б групе Фед купа у априлу.

        Олга Даниловић је била боља од 15. на свету Анастасије Севастове (6:2, 6:4), Дејана Радановић претрпела је пораз од Јелене Остапенко (6:2, 6:1), а онда су се најбоље играчице Летоније удружиле у дублу и убедљиво славиле против Даниловићеве и Бојане Маринковић (6:1, 6:2) за коначан тријумф резултатом 2:1.

        Србија ће тако чекати нову шансу за пласман у виши ранг такмичења, док ће Летонке играти у баражу који је на програму 21. и 22. априла.

        Летонија је у одлучујућем мечу дубла однела убедљиву победу за само 50 минута игре против неискусних младих играчица Србије, Олге Даниловић и Бојане Маринковић, којима је турнир у Талину био деби за национални тим.

        У последњем тренутку, после нерешеног исхода након сингла, Летонке су одлучиле да у дуелу на „све или ништа“ заиграју две најбоље играчице уместо најављених Данијеле Визман и Диане Марцикенвице.

        Упркос поразу, после две велике победе у групној фази турнира првог кола И групе Евро-афричке зоне Фед купа, против Бугарске и Грузије истим резултатом 2:1, тенисерке Србије заслужују честитке. Храбро су се бориле, иако су пут Естоније отишле у окрњеном саставу са само три играчице у тиму и потврдиле да Србија има лепу тениску будућност.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари